Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ιστορική στιγμή: Η χειραψία Κουτσούμπα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ξαφνιασμένος και ο Ιερώνυμος από την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ - Τι έχει αλλάξει στις σχέσεις Εκκλησίας - Αριστεράς τα τελευταία χρόνια

«Πρωτόγνωρο γεγονός» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την χθεσινή επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Αρχιεπισκοπή. Και πράγματι έτσι είναι, καθώς ήταν η πρώτη φορά που γενικός γραμματέας του κόμματος του λαού πέρασε την πύλη του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου.

Οι δύο άνδρες είχαν θερμή χειραψία, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρχε αμηχανία λόγω της πρώτης φοράς, αν και ο Ιερώνυμος είχε επικοινωνήσει ξανά με τον κ. Κουτσούμπα για να του ευχηθεί όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Πάντως η χθεσινή συνάντηση ήταν περισσότερο συμβολική και γνωριμίας, αποδεικνύοντας το «άνοιγμα» της Αριστεράς προς την Εκκλησία, που περιλαμβάνει και την καλή σχέση που υπάρχει εδώ και δύο χρόνια ανάμεσα στον Ιερώνυμο και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ανταλλάξαμε σκέψεις για την κατάσταση στη χώρα μας, την κρίση που βιώνει ο λαός μας, τη φτώχεια, την ανεργία, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός», ανέφερε μετά την συνάντηση ο Κουτσούμπας, ενώ από την πλευρά του ο Ιερώνυμος τόνισε ότι συζητήθηκαν «οι ανάγκες των συνανθρώπων μας και η υποχρέωση που έχουμε, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, να βοηθήσουμε να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια». Οι δυο τους συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτή γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: