Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Λουκέτο μπαίνει για 48 ώρες στο Δημόσιο λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, στις επικείμενες απολύσεις καθώς και στην κυβερνητική πολιτική.

Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν στις 10.30 κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για αύριο, στις 18.00, διοργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Ομοίως, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10.00 έως και τις 13.00, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια μέσα ενημέρωσης προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των ομοσπονδιών-μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα, Τρίτη» και τονίζει ότι αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών-μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι λόγω των συγκεντρώσεων ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 10.00.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: