Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Ένα πανέμορφο άσπρο ελάφι στο Βέρμιο!


Πραγματικά τυχερός ο Γιώργος Κασαπίδης που είχε τη χαρά να συναντήσει τέτοια ξεχωριστή ομορφιά στο δάσος του Βερμίου, ένα σπάνιο (τουλάχιστον για τα δικά μας μάτια) άσπρο ελάφι, δείγμα του αστείρευτου πλούτου του βουνού μας. Διαβάζουμε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:
"Και ξαφνικά, ενώ όλη η φύση συνωμοτεί με την αρτιότητα, εκεί, κάπου ανάμεσα στο Σέλι και το Άνω Σέλι, ένα άσπρο ελάφι ξεπροβάλει αμέριμνο αρχικά, απόλυτα υποψιασμένο στη συνέχεια, για να σου υπενθυμίσει κάτι... Η διαφορετικότητα είναι μέρος της φύσης! Και μάλιστα είναι αυτή που σε πολλές περιπτώσεις φέρνει την απόλυτη ισορροπία.

Κατά τους Κέλτες -μυθολογικά- το άσπρο ελάφι είναι αγγελιοφόρος της Άλλης Ζωής και εμφανίζεται σε αυτούς που έχουν παραβεί κάποιον ιερό κανόνα.
Κατ' εμέ βέβαια, δεν είναι άλλο, παρά η πάθηση του αλμπινισμού, η οποία δε φάνηκε να επηρεάζει τη σχέση του συγκεκριμένου ελαφιού, με το υπόλοιπο κοπάδι που το συντρόφευε. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, όπου πολύ συχνά τους περιθωριοποιούν, όπως στην Αφρική και δη στην Τανζανία, όπου τους θεωρούν μάγους!
Πρώτη φορά είδα άσπρο ελάφι και ήταν την Κυριακή της φετινής εαρινής ισημερίας! Και ήταν μαγεία! (Λες;)"

Δεν υπάρχουν σχόλια: