Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Σύσκεψη αποχιονισμού στο Δήμο Βέροιας

Μετά τη γνωστοποίηση από το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, ότι υπάρχουν προβλήματα φέτος στη συμμετοχή του στον αποχιονισμό της κεντρικής οδού Κουμαριάς - Κ. Βέρμιο (Σέλι), κλήθηκαν από τη Δήμαρχο Βέροιας την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο, σε έκτακτη συνάντηση συνεργασίας οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να αντιμετωπισθεί επειγόντως η ενδεχόμενη αλλαγή του προϋπάρχοντος σχεδιασμού αποχιονισμού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, ο Αντινομάρχης Τεχνικών κ. Γεώργιος Σουμπέκας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου κ. Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νικόλαο Καρατζά, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας Ημαθίας κ. Νοβάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ. Μιχάλης Σουμελίδης και Δημήτριος Δάσκαλος και ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Γεώργιος Κωστούλας.
Αφού έγινε μια εκτίμηση της κατάστασης, έπειτα από την έντονη χιονόπτωση που άρχισε από τις βραδινές ώρες στον ορεινό όγκο του Βερμίου, διαπιστώθηκε ότι το μόνο πρόβλημα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές δυνάμεις, είναι στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας Κοζάνης (δρόμος Καστανιάς), διότι η 2η ΔΕΚΕ που έχει την ευθύνη του αποχιονισμού αντιμετωπίζει δυσκολίες, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.
Το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δυσκολεύοντας αφάνταστα την κυκλοφορία των οχημάτων. Η Νομαρχία ανέλαβε να επικοινωνήσει με τη 2η ΔΕΚΕ ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
Για το Δήμο Βέροιας, (οι δύο Αντιδήμαρχοι δήλωσαν ότι), είναι έτοιμος ο Δήμος να επέμβει στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα εάν χρειαστεί. Έχουν σταλεί έγκαιρα επαρκείς ποσότητες αλατιού στα Δημοτικά Διαμερίσματα και στα επίμαχα σημεία της πόλης, ενώ και ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι σε καλή κατάσταση.
Η Νομαρχία (δήλωσε ο κ. Αντινομάρχης ότι), είναι σε ετοιμότητα και θα αναλάβει σε συνεργασία με το Ε.Χ.Κ. Σελίου τον αποχιονισμό του κεντρικού δρόμου από τη Βέροια προς το Δημοτ. Διαμέρισμα Κ. Βέρμιο (Σέλι). Από την όλη συνεργασία υπήρξε εκ νέου συντονισμός για την επιτυχή αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: