Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Βολές Γικόνογλου κατά της διοίκησης του Ε.Χ.Κ. Σελίου

Με αφορμή τη δημοσιότητα που δόθηκε τις τελευταίες μέρες από τη Διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου για προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του, και μετά την πρόσκληση που έλαβα να παραστώ σε ενημερωτική συνάντηση στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας, έχω να δηλώσω τα εξής:
"Το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του Χιονοδρομικού με εργαζόμενους που διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να καλύπτουν όλες τις εποχικές ανάγκες της λειτουργίας του, προέκυψε τα τελευταία χρόνια αφενός εξ αιτίας του ελλιπούς προγραμματισμού εκ μέρους της Διοίκησης και αφετέρου της αδιαφορίας που επέδειξε η προηγούμενη πολιτική Διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Αποτέλεσμα αυτού του κακού συνδυασμού ήταν να εγκρίνονται λίγες θέσεις εποχικών εργαζομένων και απ’ αυτές, οι περισσότερες ειδικότητες να είναι τελικά δεύτερης προτεραιότητας για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού. Η Διοίκηση του Χιονοδρομικού οδηγήθηκε στην εσφαλμένη επιλογή να χρησιμοποιήσει "εθελοντές" για να καλύψει τα κενά στο προσωπικό, προκειμένου να λειτουργεί το Κέντρο. Αυτό όμως δεν αποτελεί λύση αλλά εμβάθυνση του προβλήματος το οποίο κανείς δεν ενδιαφέρονταν να επιλύσει. Είναι βέβαια απορίας άξιον, πως η Διοίκηση του Χιονοδρομικού έβρισκε τον τρόπο τα τρία προηγούμενα χρόνια της θητείας της να σκεπάζει επικοινωνιακά τα προβλήματα αυτά, ζητώντας σήμερα γενικά και αόριστα την παρέμβαση "άνωθεν" για την επίλυση τους.
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι οι διοικούντες το Χιονοδρομικό, διαδίδουν τη φήμη ότι θα κλείσουν το Κέντρο από τη νέα χρονιά αν δεν λυθούν τα προβλήματα αυτά. Και ότι η λύση δεν είναι άλλη από το να αφήσει η Πολιτεία τη Διοίκηση του Χιονοδρομικού να συνεχίσει να χρησιμοποιεί "εθελοντές", δηλαδή να κλείσουν οι φάκελοι της έρευνας που διεξάγουν οι υπηρεσίες του κράτους μετά από τις καταγγελίες που έχουν φτάσει σε αυτές για ύπαρξη "μαύρης εργασίας" στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. Κατ’ αρχάς, αυτό που πρέπει να γνωρίζει η Διοίκηση του Χιονοδρομικού είναι ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κλείσει ένα Δημόσιο Αθλητικό Κέντρο όπως είναι το Ε.Χ.Κ.Σ. και συνεπώς είναι το λιγότερο ατυχής η διατύπωση της φράσης: "Θα κλείσουμε το Χιονοδρομικό αν δεν δοθεί λύση". Κατά δεύτερο, είναι εξ ίσου ατυχές το να εμφανίζει η Διοίκηση του Χιονοδρομικού ως πρόβλημα, την όποια καταγγελία έχει γίνει στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτό γίνεται συνειδητά προκειμένου να συγκαλυφθούν λάθη του παρελθόντος τα οποία κάποιοι μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν να διαπράττουν ζητώντας από θεσμικά πρόσωπα της Πολιτείας, όπως είναι οι Βουλευτές, να παρέμβουν κατά παράβαση των νόμων του κράτους.
Αυτός ακριβώς υπήρξε και ο λόγος για τον οποίο συνειδητά δεν θέλησα να έχω συμμετοχή στη συνάντηση που προκάλεσε ο Νομάρχης. Η πρόσκληση που μου έγινε γι αυτή τη συνάντηση, με την ατζέντα που είχε βάλει η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, θεωρώ πως αποτελεί προσβολή στο θεσμό του βουλευτή. Και προσωπικά αισθάνομαι πως ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, σε μια περίοδο κατά την οποία επιθυμούμε και επιδιώκουμε μαζί με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας στην οποία η εργασία θα είναι διασφαλισμένη σε απόλυτο βαθμό, δεν θα μπορούσα να συζητώ με ποιον τρόπο μπορεί ένας φορέας του Δημοσίου να καλύπτει την "μαύρη εργασία" βαπτίζοντας την "εθελοντισμό", επειδή αυτό προβλήθηκε ως η μόνη λύση. Ο ρόλος που επιχείρησε να παίξει ο Νομάρχης εμφανιζόμενος ως το πρόσωπο που μπορεί να ενημερώσει τους Βουλευτές, ήταν ρόλος τον οποίο θα μπορούσα να του αναγνωρίσω αν επρόκειτο για ένα θέμα της αρμοδιότητας του. Εφόσον όμως επιθυμεί να εμπλακεί στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήταν χρήσιμο να πει σε όλους μας, ποιες ακριβώς ενέργειες έκανε ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια - που στην κυβέρνηση ήταν το κόμμα του - για να μην προκύψει το πρόβλημα;
Ας μας πει ο Νομάρχης, αν γνώριζε ή όχι ότι σε έναν Δημόσιο Φορέα, όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο, η "μαύρη εργασία" βαπτίζεται "εθελοντισμός" επειδή η πολιτική ηγεσία της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού επί των ημερών της Ν.Δ. αδιαφορούσε να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό; Ας μας πει ο Νομάρχης αν γνώριζε ή όχι, ότι επί των ημερών της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, εγκρίθηκαν 7 θέσεις μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων μόλις μια τεχνικών και μόλις μία οδηγών; Ποιος ευθύνεται που το Χιονοδρομικό θα έχει στο εξής μόνιμο προσωπικό που δεν έχει καμιά ουσιαστική σχέση με τη λειτουργία του βασικού εξοπλισμού ενός Χιονοδρομικού Κέντρου; Ας πει στον κόσμο κάποιος εξ αυτών που λένε ότι θα κλείσουν το Χιονοδρομικό, γιατί η Διοίκηση δέχθηκε να προκηρύξει επτά θέσεις για να προσληφθούν στο Χιονοδρομικό δύο Διοικητικοί, ένας γυμναστής, ένας νοσηλευτής, και ένας γενικών καθηκόντων, αντί να αντιδράσει ζητώντας τότε - επί Νέας Δημοκρατίας - τη βοήθεια των τοπικών πολιτικών προσώπων για περισσότερα άτομα και περισσότερους τεχνικούς - χειριστές μηχανημάτων;
Ας ομολογήσει κάποιος εξ όσων εμφανίζονται σήμερα διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του, γιατί η Διοίκηση του Χιονοδρομικού δεχόταν αδιαμαρτύρητα όλα αυτά τα χρόνια να προσλαμβάνονται 10-12 άτομα για οκτώ μήνες εκ των οποίων μόλις τέσσερις-πέντε με βασικές γνώσεις χειρισμού των μηχανημάτων του χιονοδρομικού και δεν καλούσε σε βοήθεια τα τοπικά πολιτικά πρόσωπα για καλύτερη κατανομή θέσεων; Τα ερωτήματα αυτά είναι μόνο λίγα από τα πολλά που θα κληθούν να απαντήσουν όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιχειρούν να μετακυλήσουν τις πολιτικές ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης στο σήμερα.
Ως βουλευτής Ημαθίας, αισθάνομαι βαθιά θλίψη, γιατί κάποια πρόσωπα δείχνουν ότι δεν επιθυμούν να τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε η σημερινή κυβέρνηση, η οποία απέδειξε έμπρακτα ότι δεν διαχωρίζει τους πολίτες σε "δικά μας..." και δικά τους παιδιά" διατηρώντας τους στις θέσεις ευθύνης που υπηρετούσαν με εντολή της προηγούμενης κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, δηλώνω ξεκάθαρα ότι θα ενημερώσω την πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ζητώντας πλήρη διαφάνεια και εξυγίανση στο χώρο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, με πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων μέχρι σήμερα, για να προχωρήσει αυτό στο μέλλον με προοπτική περαιτέρω αξιοποίησης του".

3 σχόλια:

Rantaplan είπε...

Ωραίος πολιτικός λόγος!! Μπράβο σας κυριε Γικόνογλου!! Συγχαρητήρια! Σε λίγο θα μας πείτε οτι και ο Αη Βασίλης δεν υπάρχει!

Δεν έχετε πατήσει ποτέ στο Σέλι, δεν ξέρετε τι χρωμα ειναι το χιονι, και ξαφνικά έχετε και λόγο για το τρόπο διοίκησης του χιονοδρομικού.

Δηλαδή, μονο τα 4 τελευταία χρόνια υπάρχουν εθελοντές στο Σέλι? Παλιότερα δεν υπήρχαν? Κρύβεστε πίσω απο το δάκτυλο σας για να δημιουργήτε εντυπώσεις!! Έτσι θα κάνετε πολιτική? Σας γύρισε την πλάτη ο νέος ΓΓΑ και τώρα προσπαθείτε να απαξιώσετε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ αυτής της διοικησης?

ΝΤΡΟΠΗ!!!

- Το Σέλι ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΥΡΟΥΣ!!! Αν δεν το ξέρετε ρωτήστε να σας πουν.
- ΟΛΑ τα Ελληνικά χιονοδρομικά ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΟΥΣ!!! Αν δεν το ξέρετε κάντε μια βόλτα σε κανενα άλλο χιονοδρομικό.
- Και η Βασιλίτσα, και ο Παρνασσός, και το Πήλιο, και το ΠΙΣΟΔΕΡΙ και ΟΛΑ!!!

Τώρα ανακαλύψατε την Αμερική??

Γιατί δεν ρωτάτε τον καταγγέλοντα ("πρόεδρο Σωματείου εργαζομένων") πως ξεκίνησε να δουλευει στο Σέλι πριν 15 και 20 χρόνια? Μαύρος ή άσπρος? Τότε υπήρχε κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ???

Γιατί δεν ρωτάτε τον ίδιο κύριο, πως δουλευε στο Πισοδέρι ως υπέυθυνος χιονοδρομικού πριν 3 χειμώνες? Μαύρος ή άσπρος?

Μην ξεχάσετε να τον ρωτήσετε επίσης πόσα χρόνια οδηγούσε χιονοστρωτήρα στο Σέλι χωρίς να είναι η ειδικότητα του και χωρις δίπλωμα.

Φέρτε μας ΕΝΑ ελληνικό δίπλωμα χιονοστρωτήρα!! Βρείτε ένα και δημοσιεύστε το!

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες!!!

Ο κόσμος γνωρίζει οτι η παρούσα διοίκηση εχει εξυγειάνει το καταχρεωμένο Σέλι. Αυτό ειναι γεγονός!! Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Απλοί άνθρωποι όλων των παρατάξεων παρακαλούσαν να μην αλλαχτεί αυτή η διοικηση. Με τον τρόπο που ενεργήτε κυριε Γικόνογλου (με τον ιδιο ενήργησε και ο κύριος Σιδηρόπουλος) σκάβετε πρώτα τον δικό σας λάκο! Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο ΠΙΑ! Ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στη ΝΔ γιατι δεν ήταν ευχαριστημενος ! Να είστε σίγουρος πως θα κάνει το ίδιο και με το ΠΑΣΟΚ!!!

Με ευχές για μια καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία παιδιά! Κυρίως μη χαθεί η μπάλα!!! Τα προβλήματα στο Σέλι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, είναι βουνίσια. Το Σελάκι ποτέ δεν ήταν καλύτερα, αλλά η φαγούρα των γνωστών-αγνώστων που λυσσάνε για δόξα το κατατρώει. Που εισαι ρε Μαρμαρά να τους δείξεις όλους πώς βγαίνει το κάρο από τη λάσπη, όχι με εύκολα λόγια και ψευτοκαταγγελίες αλλά με πλάτες αντρίκιες και πυλοφόρι μερόνυχτα

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία -που την ξέρουν κι οι πέτρες του Βερμίου- έχει ως εξής : Ένα κοντόχοντρο λαμόγιο με τη λυκοπαρέα του ξεθρονιάζονται, κι από τότε αντί να χώσουν ντροπιασμένοι το κεφάλι τους στο χιόνι, πριονίζουν το κλαρί που κάθονται. Τελεία. Τόσο απλά.

Φυσικά αν υπήρχε νους, συνείδηση ή φιλοτιμία δεν θα έφταναν σε τέτοιες καρναβαλικές πετροβολιές τα καρτούν τύπου Dalton’s (όλοι βλάκες, και συμπτωματικά βλακέστερος ο κοντύτερος…) . Οι συνδικαλιστοπατέρες δουλειά άλλη δεν έχουν ως γνωστόν, και κάνουν κάθε τρίχα τριχιά μπας και δικαιολογήσουν γιατί πατώνουν (όπως τα κατακάθια) όταν σοβαρεύουν οι εκλογές. Στο τέρμα του τσίρκου βγαίνουν τα καλύτερα νούμερα, εκείνοι οι εθνοσωτήρες που επειδή τους έχρισαν φερ’ ειπείν διευθυντές σε νοσοκομείο κομπάζουν πως άμα λάχει κάνουν και εγχείρηση εγκεφάλου… Η φρικαλέα παρωδία της δυστυχίας μας ως λαού. Ένας ψεύτης τεμπελχανάς, μια μικρή παρέα κλεφτών και αμαρτωλών, ένα βρώμικο κι αμόρφωτο συνάφι που δεν γεμίζει ούτε ταξί, κι έφεραν τον πανικό για το τίποτε, για το γινάτι και για το κομμάτι τους.

Κύριοι βουλευτές από τη μια, αγαπητοί εργατικοκεντρίτες από την άλλη, εσείς πάλι πασίγνωστοι λαδιάρηδες απ΄ την παράλλη, προς τι η τόση ανακατωσούρα ? Κρύβετε τα αυτονόητα και σκανδαλίζεστε τάχα κρίνοντας τα αλλότρια με τα δικά σας φίλτρα ; Το Σέλι δεν ήταν ποτέ καλύτερα σε υποδομές, σε στελέχη, σε οργάνωση, σε αξιοπρέπεια, σε ενημέρωση, σε ασφάλεια και σε άλλα εκατό “σε”. Αφήστε κατά μέρος τα πολιτικά κρυφτούλια, μόνοι σας και υστερόβουλα τη γυρνάτε την πλάκα εκεί… κανείς δεν ασχολήθηκε με μπουρδοπολιτικαντισμούς. Εξηγήστε και κάτι με την ευκαιρία : Για τα spreads που τσούζουν το λαό δεν μιλάτε διότι κωλώνετε από ασχετοσύνη (κι από οκνηρία να μάθετε περισσότερα). Αν σας ρωτήσει κανείς στοιχεία Ιστορίας Δημοτικού Σχολείου π.χ. πού είναι το Σκρα και τι έγινε εκεί μια φορά κι έναν καιρό, στοίχημα ότι ιδέα δεν έχετε. Ούτε π.χ. το έτος που απελευθερώθηκε η Βέροια από τους Τούρκους θυμάστε, ούτε ποιος ήταν και τι έκανε ο Παναγής Τσαλδάρης σκαμπάζετε, ούτε το ρημαδοπροϋπολογισμό που ψηφίσατε μπορείτε στοιχειωδώς να του κάνετε απλή ανάγνωση – τώρα τι καταλάβατε απ΄ αυτόν αφήστε το καλύτερα!

Για το Σέλι ρε λεβέντες γιατί μας πρήζετε πως τάχατις ενδιαφέρεστε αφού χαμπάρια δεν έχετε για ποιο θαύμα μιλάτε ;;; Τι παλιοπρεμούρα ειν’ τούτη και βγήκατε όλοι να σταυρώσετε κόσμο ??? Πού πάτε βρε καλόπαιδα του λαϊκισμού, ως πότε θα μας περνάτε για ινδούς βαστάζους εσείς οι νεόκοποι άγγλοι διοικητές της αποικίας του Ελλαδιστάν ???

Για να τελειώνουμε : Για το Σέλι και για κάθε Σέλι θα μιλάνε από αύριο μόνον όσοι έβαλαν ένα λιθαράκι τόσο δα, κανένας άλλος. Δεν πα να’ σαι και πρύτανης και καρδινάλιος και ωκεανολόγος. Βούβα ! Βούβα ρε παντογνώστες της κακομοιριάς, η πολύ δημοκρατία σας ποντίζει στην αναξιοπρέπεια. Αφήστε βρε τις άσφαιρες βολές επί δικαίων και αδίκων, ξεκαβαλικέψτε, και ζητήστε μετά σαν άνθρωποι να σας ενημερώσουν αντικειμενικά ώστε να προσφέρετε –αν έχετε κάτι.

Προς το παρόν πάψτε, πάψτε όσο είναι καιρός, πάψτε να ξερνάτε την πυρομανία σας ως μόνη άμυνα που βγάζετε μπροστά στην απύθμενη άγνοιά σας και τη συντρέχουσα πυώδη κακία σας.