Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Εικαστικά στους δρόμους: Οδός Αντωνίου Καμάρα

Είναι ιδέα μας ή όλο και περισσότεροι Βεροιώτες συνειδητοποιούν ότι ο δημόσιος χώρος είναι "δικός μας"; Ότι οι γειτονιές που ερημώνουν δεν θα ξαναζωντανέψουν μόνες τους μαγικά, παρά μόνο αν τις αξιοποιήσουν οι ίδιοι; Ότι το σπίτι τους δεν είναι απλώς στην Βέροια, αλλά ότι η Βέροια είναι το σπίτι τους;
Ευτυχώς, η απάντηση είναι καταφατική.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν επιχειρηματίες της οδού Αντωνίου Καμάρα και πήραν την πρωτοβουλία, σε πρώτη φάση, να φωτίσουν τον δρόμο μπροστά από τα μαγαζιά τους. 

Μία εικαστική παρέμβαση και ο χώρος έγινε "δικός τους", ο κουβάς που κρέμεται πλάι στο φωτεινό αμπαζούρ παντρεύει τον κήπο με το καθιστικό μας, και οι καταστηματάρχες του δρόμου χαίρονται επιτέλους να βγαίνουν από την πόρτα τους.


Τελικά... "Η πόλη είναι αυτό που είναι, γιατί οι πολίτες είναι αυτοί που είναι"ο χώρος έγινε «δικός τους», οι τοίχοι γέμισαν με όμορφες εικαστικές παρεμβάσεις που έκαναν την οδό Πιττάκη να μοιάζει με σαλόνι, το ποτιστήρι που κρέμεται πλάι στο φωτεινό αμπαζούρ παντρεύει τον κήπο με το καθιστικό μας, και οι παλαιοπώληδες του δρόμου χαίρονται επιτέλους να βγαίνουν από την πόρτα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/culture/art/article/264654/tehnh-stoys-dromoys-gkaleri-h-athhna.html
Πηγή: www.in2life.gr
Είναι ιδέα μας ή όλο και περισσότεροι Αθηναίοι συνειδητοποιούν ότι ο δημόσιος χώρος είναι «δικός μας»; Ότι οι γειτονιές που ερημώνουν δεν θα ξαναζωντανέψουν μόνες τους μαγικά, παρά μόνο αν τις αξιοποιήσουν οι ίδιοι; Ότι το σπίτι τους δεν είναι απλώς στην Αθήνα, αλλά ότι η Αθήνα είναι το σπίτι τους;

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.in2life.gr/culture/art/article/264654/tehnh-stoys-dromoys-gkaleri-h-athhna.html
Πηγή: www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: