Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Τίτλοι τέλους για το Β'.Σ.Σ.....


Με μια τυπική και συνάμα ιστορική τελετή, το μεσημέρι της Παρασκευής (29/11/2013) το Β' Σώμα Στρατού έκλεισε επίσημα την 100ετή λειτουργία του. Παρόντος του Αρχηγού του ΓΕΣ αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου, αλλά με αισθητή την απουσία του συνόλου των τοπικών Αρχών, έγινε η τελευταία τελετή του Β' Σ.Σ., μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα.
Ο τελευταίος διοικητής του Β' Σ.Σ., αντιστράτηγος Ζαχαρίας Βερίγος, κατά την Ημερήσια Διαταγή του, εξέφρασε την στρατιωτική του υπακοή στις διαταγές του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ευχαριστώντας παράλληλα τον Θεό και την ηγεσία του Στρατού για την τοποθέτησή του στην θέση αυτή.
Ευχαριστίες απηύθυνε και προς τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, στρατιώτες και πολιτικό προσωπικό, με το οποίο συνεργάστηκε την περίοδο της θητείας του.

 
Από την άλλη, ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος δεν μίλησε καθόλου, παρά το γεγονός ότι του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να κάνει κάποιες δηλώσεις σχετικά με την απόφαση και την ιστορική αυτή μέρα.

Παρόντες στην τελετή διάλυσης ήταν τέσσερις επίτιμοι διοικητές του Β' Σ.Σ. (πρώην διοικητές δηλαδή), αξιωματικοί, υπαξιωματικοί του Β' Σ.Σ., απόστρατοι και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής. 
Όπως προαναφέρθηκε, κανείς από τοπικούς άρχοντες δεν παρέστη, όπως επίσης δεν παρέστη ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Επίσης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παρέστησαν κάποιοι από τους διατελέσαντες διοικητές του Β' Σ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: