Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε ξεχωριστοί προορισμοί για φοιτητικές αποδράσεις

Πέντε ξεχωριστοί προορισμοί για φοιτητικές αποδράσεις

Επιτέλους το όνειρο σας γίνεται πραγματικότητα και οι κόποι των τελευταίων χρόνων αποδίδουν καρπούς. Είστε φοιτητές και μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής σας μόλις ξεκινά! Τι καλύτερο από πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές απόδρασης.

H παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων Skyscanner, μας προτείνει πέντε ξεχωριστούς προορισμούς για πέντε τύπους φοιτητών, για να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα σας.


Βουδαπέστη, Ουγγαρία: για party – animal φοιτητές


Η Βουδαπέστη είναι μια πόλη παράδεισος για έναν φοιτητή, που αναζητά τη διασκέδαση, αφού διαθέτει μερικά από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.
Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το Szimpla Kert, το οποίο έχει ψηφιστεί ως το τρίτο καλύτερο στον κόσμο, ενώ ένα από τα πολλά “Ruin” μπαρ, της που στεγάζονται σε εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα κτίρια στην εβραϊκή συνοικία της Βουδαπέστης, είναι ασφυκτικά γεμάτο με ρετρό έπιπλα και διακόσμηση, από καθίσματα αυτοκινήτου, μέχρι παλιές μπανιέρες.


Τα νυχτερινά κέντρα της πόλης μένουν ανοιχτά μέχρι τις έξι το πρωί και ένα από αυτά είναι το περίφημο Instant, με διακόσμηση που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως εμπνευσμένη από ναρκωτική ψευδαίσθηση, αφού αποτελείται από κουνέλια που πετούν, ένα τεράστιο άγαλμα μισό άνθρωπος και μισό κουκουβάγια και φώτα νέον.
Μετά από ώρες χορού και φτηνής μπύρας, επισκεφθείτε τα εστιατόρια της πόλης για ένα πλούσιο παραδοσιακό πιάτο, όπως κοτόπουλο με πάπρικα και ζυμαρικά.
Τα λουτρά Széchenyi, με τις θερμικές πισίνες είναι η καλύτερη θεραπεία για τον πονοκέφαλο μετά τα ολονύχτια πάρτι.

Γρανάδα, Ισπανία: για μποέμ φοιτητές


Μπορεί η Γρανάδα να είναι μια μικρή πόλη, προσφέρει όμως τόσες πολλές επιλογές, ώστε είναι αδύνατο να μην βρείτε κάτι νέο για να δείτε ή να κάνετε. Η ξεχωριστή ατμόσφαιρα της πόλης θα σας παρασύρει και θα είναι δύσκολο να μην υιοθετήσετε το χαλαρό στυλ των ντόπιων.
Επισκεφθείτε τη γειτονιά Sacromonte, διάσημη για τους καταυλισμούς τσιγγάνων και την ακμάζουσα σκηνή φλαμένκο. H περιοχή υπήρξε παραγκούπολη, ενώ σήμερα διαθέτει υπέροχους κήπους, internet και σύγχρονες ανέσεις.


Στο κέντρο της πόλης, τα μπαρ είναι πάντα γεμάτα με ντόπιους και τουρίστες που απολαμβάνουν Cañas (μικρές μπύρες) και δωρεάν τάπας, ιδανικό για μια οικονομική, φοιτητική απόδραση.

Βιέννη, Αυστρία: για τους φοιτητές που αγαπούν τον πολιτισμό


Έχοντας φιλοξενήσει τους Φρόιντ, Μπετόβεν, Μότσαρτ και Κλιμτ, μεταξύ πολλών ακόμα διάσημων καλλιτεχνών,συνθετών και επιστημόνων, η Βιέννη ξεχειλίζει πνευματική ευαισθησία και πολιτιστική δραστηριότητα σε κάθε της γωνιά.
Η πόλη αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους αγαπούν τον πολιτισμό, προσφέροντας τη δυνατότητα επίσκεψης σε πολλά αξιόλογα μουσεία, όπως το Belvedere, που φιλοξενεί το περίφημο έργο «The Kiss» του Κλιμτ.
Ωστόσο, η πόλη δεν στερείται επιλογών διασκέδασης, αφού φιλοξενεί παραστάσεις Όπερας και πολλές θεατρικές παραγωγές.


Για μια άκρως φοιτητική ατμόσφαιρα επισκεφθείτε την περιοχή, που είναι γνωστή ως το τρίγωνο των Βερμούδων (Bermudadreieck), όπου οι ντόπιοι χαλαρώνουν με ένα ποτό και ζωντανή μουσική.
Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μπαρ The PUB, το οποίο διαθέτει ένα ξεχωριστό σύστημα self-service με οθόνες αφής.

Λονδίνο, Αγγλία: για τους φοιτητές της επιστήμης


Φυσικά, το Λονδίνο έχει πολλά να προσφέρει για οποιοδήποτε είδος φοιτητή. Για όσους ενδιαφέρονται για την επιστήμη, υπάρχουν πολλά υπέροχα μουσεία στην πόλη.
Το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου φιλοξενεί πάνω από 300.000 εκθέματα και εκατοντάδες εκθέσεις, που καλύπτουν όλα τα επιστημονικά πεδία.


Όσοι ασχολούνται με τη βιολογία αξίζει να επισκεφθούν το Old Operating Theatre και το Wellcome Museum. Επίσης, αξίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο Faraday στο Βασιλικό ίδρυμα, αλλά και το υπέροχο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με το εντυπωσιακό κέντρο του Δαρβίνου.
Το βράδυ, επισκεφθείτε ένα από τα στιλάτα κοκτέιλ μπαρ της πόλης, όπως το 69 Colebrooke Row, όπου θα σας εντυπωσιάσουν οι ικανότητες του μπάρμαν, να δημιουργεί κάποια εκπληκτικά εφευρετικά ποτά.

Βαρκελώνη, Ισπανία: για τους φοιτητές που αγαπούν τα σπορ


“Πατρίδα” του Camp Nou, του διάσημου γηπέδου με χωρητικότητα του 93.354 ατόμων και μιας από τις πιο δημοφιλείς ομάδες στον κόσμο, η Βαρκελώνη είναι η ιδανική πόλη για όσους φοιτητές βάζουν τα αθλήματα στο ίδιο επίπεδο με τις σπουδές τους.
Φυσικά, αυτή η τεράστια, παραθαλάσσια πόλη έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, όπως πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ.


Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Βαρκελώνης πρόκειται να μετατραπούν στο πρώτο θεματικό αθλητικό πάρκο στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: