Αυτήν την εποχή που τα ροδάκινα είναι σε αφθονία, εκμεταλλευτείτε το φτιάχνοντας μία πανεύκολη σπιτική ροδακινόπιτα.
Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
3-4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
200 γρ. βούτυρο
½ φλιτζ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη , ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μίγμα βουτύρου- ζάχαρης και στρώνουμε τον πάτο με τα ροδάκινα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη λευκή ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη με την οποία περιχύνουμε τα ροδάκινα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε την πίτα σε πιατέλα.
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι.
Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
3-4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
200 γρ. βούτυρο
½ φλιτζ. τσαγ. καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη , ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μίγμα βουτύρου- ζάχαρης και στρώνουμε τον πάτο με τα ροδάκινα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη λευκή ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη με την οποία περιχύνουμε τα ροδάκινα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε την πίτα σε πιατέλα.
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου