Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μάχη με βρόχινα ελαστικά στο 22o Rally Sprint Φίλιππος

Με νικητές τους Παυλίδη-Πετρόπουλο και το πυροβόλο Citroen DS3 R3 Maxi ολοκληρώθηκε το 22ο Rally Sprint Φίλιππος, ένας δύσκολος αγώνας όπως αποδείχθηκε, τακτικής και λαθών.

Οι νικητές του Rally Sprint Φίλιππος, Παυλίδης-Πετρόπουλος.
Με κύριο αντίπαλο τον απρόβλεπτο καιρό και το βρεγμένο οδόστρωμα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα  του Φίλιππος περιελάμβανε την ειδική διαδρομή "Κουστοχώρι" τρεις φορές, η οποία παρά το μικρό μήκος της κατάφερε να θέσει αρκετά ψηλά τον πήχη για όλα τα πληρώματα και να αναδιαμορφώσει σε κάθε σκέλος την πρώτη θέση του βάθρου τόσο στη γενική κατάταξη, όσο και στην πολυπόθητη Α6, C5.
Πιο αναλυτικά το πρώτο σκέλος του αγώνα ήταν κάπως μουδιασμένο λόγο του βρεγμένου οδοστρώματος, στο όποιο κατάφερε να σημειώσει ταχύτερο χρόνο στη γενική κατάταξη το μοναδικό τετρακίνητο πλήρωμα του αγώνα, οι Μπατσάρας-Γεωργακά με Mitshubishi Evo VIII και τους αδερφούς Θεοφανίδη να επικρατούν στην κατηγορία Α6, C5 με Citroen Saxo VTS.

Στο δεύτερο μέρος έκανε δειλά-δειλά την εμφάνιση του ο ήλιος, αλλάζοντας τα δεδομένα για τους αγωνιζόμενους, αφού το οδόστρωμα άρχισε να στεγνώνει σε αρκετά σημεία κάνοντας την επιλογή ελαστικών πολύπλοκη. Αυτές τις συνθήκες εκμεταλλεύτηκαν οι Κωνσταντινίδης-Κωνσταντινίδης με το Citroen ZX κερδίζοντας την ειδική, ενώ ταυτόχρονα ισοφάρισαν τη διαφορά με τους Παυλίδη-Πετρόπουλο στη δεύτερη θέση της γενικής. Στην κατηγορία Α6, C5 επιβλήθηκαν οι αδερφοί Δημητρίου με Peugeot 106 S16, σε μια μάχη με τους αδερφούς Θεοφανίδη για μόλις μερικά δέκατα, έπειτα από ένα πολύ γρήγορο δεύτερο πέρασμα!

Το τρίτο σκέλος ήταν πλέον εντελώς στεγνό ξεκαθαρίζοντας το τοπίο στην επιλογή ελαστικών και προδιαθέτοντας τα πληρώματα να προσπαθήσουν για το κάτι παραπάνω. Εκεί κατάφεραν να πιέσουν και να εξαλείψουν την διαφορά οι έμπειροι Παυλίδης-Πετρόπουλος με το μάχιμο Citroen DS3 R3 Maxi, κερδίζοντας την ειδική και την πρώτη θέση για ακόμη μια φορά στην γενική κατάταξη του αγώνα και στην F2. Στην δεύτερη θέση γενικής περιορίστηκαν οι Μπατσάρας-Γεωργακά με το Mitshubishi, έπειτα από ποινή για "jump start", και την τρίτη θέση γενικής και δεύτερη F2 συμπλήρωσαν οι Κωνσταντινίδης-Κωνσταντινίδης με το Citroen ZX. Οι αδερφοί Θεοφανίδη ολοκλήρωσαν τον αγώνα ως τελικοί νικητές της Α6, C5 και τρίτοι στην F2, με τους Δημητρίου-Δημητρίου και το Peugeot 106 S16 να χάνουν την πρωτιά μέσα από τα χέρια τους, επίσης λόγω ποινής για "jump start". Τρίτοι στην κατηγορία Α6, C5 βρέθηκαν έπειτα από μια ανταγωνιστική εμφάνιση οι Αργυρίου-Κυπαρισάς με Peugeot 106 S16

Το www.trcoff.gr έδωσε δυναμικά το παρών και στο 22ο Rally Sprint Φίλιππος καταγράφοντας την προσπάθεια όλων των αγωνιζόμενων, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε με το πλήρωμα της Hell-DRT με τους Αλέξανδρο Δήμο-Θάνο Ντίτορα να κινούνται σε καταιγιστικό ρυθμό μέχρι τη μέση του πρώτου σκέλους, όπου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από μηχανική βλάβη στο Citroen Saxo VTS. Στις εγκαταλείψεις του αγώνα συμπεριλαμβάνονται αυτές των Χριστόφορος-Τηλιόπουλος με το γνωστό VW Golf II, Βαλαβάνης-Καπάρας με Honda Civic Type R, Λάκης-Τριανταφυλλίδης με Seat Ibiza GTI, Οροϊλιδής-Σακελαρίου με Citroen Saxo VTS και Κούκας-Τούπας με Peugeot 205.

Δεν υπάρχουν σχόλια: