Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η συνταγή στο food service με πρώτη ύλη την καινοτομία

Νέες μπίζνες από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο των επιμελητηρίων. Μπαίνει στον κλάδο των τροφίμων, για την ακρίβεια στο χονδρεμπόριο σε συνεργασία με τον Ομιλο Μπίκα, που δραστηριοποιείται στην αγορά κρέατος και του food service από το 1971. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος πρωταγωνιστεί και στο λιανεμπόριο τροφίμων



Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ έχει εξελίξει τη μακροχρόνια φιλία του με τον Γιώργο και τον Χρήστο Μπίκα σε μια ισχυρή επιχειρηματική συμμαχία.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ έχει εξελίξει τη μακροχρόνια φιλία του με τον Γιώργο και τον Χρήστο Μπίκα σε μια ισχυρή επιχειρηματική συμμαχία.



Καινοτομία αυτής της συμμαχίας είναι η προσέλκυση και η διάθεση των πελατών τους, όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια, με σεφ αντί για πωλητές.
Η συνεργασία αυτή είναι πρωτοποριακή στην ελληνική αγορά σε ό,τι αφορά το εύρος των δραστηριοτήτων της στον κλάδο των τροφίμων, ενώ οι σεφ που συνεργάζονται ταξιδεύουν από άκρη σε άκρη της χώρας προτείνοντας συνταγές και συνδυασμούς γεύσεων με τα προϊόντα της επιχείρησης.
Τον Κωνσταντίνο Μίχαλο τον γνωρίζουμε ως πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ. Επαγγελματικά ηγείται εδώ της εταιρείας Swan, που βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής μπαλονιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επιχείρηση αυτή είναι οικογενειακή και μετρά 66 χρόνια ζωής.

Εμπορευματικό κέντρο
Τα τελευταία χρόνια, και με δεδομένο ότι η κρίση γεννάει ευκαιρίες, αποφάσισε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον χώρο των τροφίμων, όπου το 2011 ο Κ. Μίχαλος αποφάσισε να εξελίξει τη μακροχρόνια φιλία του με τον Γιώργο και τον Χρήστο Μπίκα σε μια ισχυρή επιχειρηματική συμμαχία. Ετσι ίδρυσαν την εταιρεία M Trade Solutions.
Στα τέλη του 2012 και ύστερα από μια διαρκή και ενδελεχή έρευνα στον χώρο των προμηθειών του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος και οι αδελφοί Μπίκα συναποφάσισαν τη δημιουργία ενός πρότυπου εμπορευματικού κέντρου αποθήκευσης και διανομών στη Βιομηχανική Ζώνη Κρυονερίου Αττικής, με το εμπορικό σήμα "Τhe foodballer". Η επένδυση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς η εταιρεία θα είχε τη δυνατότητα απευθείας πωλήσεων στη νότια και νησιωτική Ελλάδα των 10.000 κωδικών που διαχειρίζεται και παράγει ο Ομιλος Μπίκα.
Συνολικά ο Ομιλος απαρτίζεται από 7 εταιρείες με έδρα την Ελλάδα και 2 εταιρείες με έδρες στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της παραγωγής και της βιομηχανίας κρέατος, των εισαγωγών τροφίμων από όλο τον κόσμο, του εμπορίου, του foodservice, των αντιπροσωπειών, του logistic services, της εστίασης και της ενέργειας.
Τροφοδοτεί αλυσίδες λιανεμπορίου, ξενοδοχειακές μονάδες και χώρους εστίασης. Εδρεύει στον Νομό Ημαθίας, διαθέτει σφαγεία στην Εδεσσα και συμμετέχει σε μονάδα πάχυνσης μοσχαριών έξω από τη Βέροια. Ο όμιλος έχει τζίρο της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και είναι τρίτος σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητά του στο εμπόριο κρέατος.

Επώνυμοι σεφ
"Οι χιλιάδες πελάτες, που μας εμπιστεύονται εδώ και χρόνια, γνωρίζουν ότι η εταιρεία μας αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και της υπευθυνότητας στην παραγωγή και στο εμπόριο των ειδών διατροφής", δηλώνει στην "Οικονομία" ο κ. Μίχαλος και συνεχίζει: "Στόχος μας είναι να χτίσουμε νέες σχέσεις με τους καινοτόμους Ελληνες παραγωγούς, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους σε όλα τα σημεία εστίασης με στόχο την ανάδειξή τους στη μεσογειακή διατροφή.
Επώνυμοι σεφ παρουσιάζουν στους συνεργάτες μας τα ποιοτικά καινοτόμα και άκρως ανταγωνιστικά μας προϊόντα, δίνοντάς τους τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά.
Εν τέλει, πρόκειται για μια συνταγή που δύσκολα αντιγράφεται κάνοντας περήφανους εμάς, τους δημιουργούς της", καταλήγει ο κ. Μίχαλος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ckolonas@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: