Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Γιορτή γαστρονομίας την Κυριακή 29.05 στο πάρκο της Εληάς

Σε μια ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) θα μεταμορφωθεί την Κυριακή 29.05 το πάρκο Εληάς με gourmet συνταγές με ροδάκινο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ ροδάκινου από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας. Θα είναι παρών ο καταξιωμένος σεφ Άρης Τσανακλίδης για να μοιραστεί τις δημιουργικές του εμπνεύσεις: 
Στρούντελ με ροδάκινο
Stir fried ψαρονέφρι με ροδάκινα, καυτεριές πιπεριές, μοσχολέμονο, τζίντζερ και φυστίκια
Φωλιές από κανταΐφι με ψητό ροδάκινο, ξινοτύρι και  μαρμελάδα φράουλα
Στην εκδήλωση συμμετέχει διατροφολόγος, καθώς και οι σπουδαστές μαγειρικής του ΔΙΕΚ Βέροιας, που μας μαθαίνουν τι είναι το chutney (τσάτνεϊ) ροδάκινο και μας κερνάνε ένα βαζάκι για το σπίτι!
Καθόλη τη διάρκεια της Γιορτής Γαστρονομίας θα σερβίρεται δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινο, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διανεμηθούν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας! 

Λίγα λόγια για τον Άρη Τσανακλίδη

Ο Άρης Τσανακλίδης  τελειώνοντας τις σπουδές του στον τομέα των πολιτικών επιστημών, αποφάσισε να σπουδάσει την τέχνη της γαστρονομίας στο Culinary Institute of America. Η πορεία του συναρπαστική αφού κατά τα χρόνια που ακολούθησαν δούλεψε σε γνωστά εστιατόρια στις Παρθένες Νήσους, τη Νέα Υόρκη, το Μεξικό, την Ιαπωνία, το Λος Άντζελες, το Χόνγκ Κόνγκ και την Ουάσιγκτον. Ο πλούτος αυτός σε εικόνες, γεύσεις, χρώματα και κουλτούρες ήταν που καθόρισε και την γαστρονομική προσωπικότητα του Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος από το 1992, που επέτρεψε στην Ελλάδα, καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον ευφάνταστους και δημιουργικούς σεφ, με έντονες  fusion διαθέσεις και προτάσεις.
Μετά από την επιτυχημένη πορεία του στο Melrose και στη Σπονδή ο Άρης Τσανακλίδης ανέλαβε ως Executive Chef των Ιταλικών εστιατορίων La Pasteria. Σήμερα η ενεργή του παρουσία στο Kuzina δηλώνει  την σαφή είσοδο  του σε νέες πρωτότυπες Ελληνικές και ξένες γεύσεις.   Ο Άρης Τσανακλίδης πρωταγωνιστεί στο Kuzina  και παρουσιάζει προτάσεις που δημιούργησε ο τόπος μας, μαγειρεμένες με βάση τα πιο αγνά υλικά της ελληνικής φύσης δίνοντας μία δημιουργική και fusion διάσταση. Παράλληλα, επιμελείται και το μενού του εστιατορίου Pasaji, ενώ συνεργάζεται ως consultant chef με αρκετά ακόμα γνωστά εστιατόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: