Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ανάσταση 2009 στο Σέλι


Ήταν απόγευμα Μεγ. Σαββάτου που η, Ανοιξιάτικη όπως αποδείχτηκε, βροχή ξεκίνησε στο Σέλι. Ευτυχώς όμως, είχε μικρή διάρκεια και αυτό δεν επηρέασε πολύ τον κόσμο, ώστε να ανέβει στο χωριό και να κάνει Ανάσταση στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.
Κατανυκτική η ατμόσφαιρα, το φως των κεριών, τα λόγια του παπά, οι ψαλμωδίες. Αρκετός ο κόσμος και μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρακολούθησαν την λειτουργία μέχρι το τέλος της, αφήνοντας για αργότερα το γεμάτο τραπέζι στα σπίτια τους.
Το “Χριστός Ανέστη” βρήκε όλο τον κόσμο στον περίγυρο της εκκλησίας ανταλλάζοντας ευχές και τσουγκρίζοντας αυγά. Πυροτεχνήματα έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό κάνοντας εντυπωσιακές τις στιγμές.
Το “Άρατε Πύλας, οι άρχοντες υμών…” του πατέρα Χρυσόστομου, χτυπώντας την βαριά πόρτα της εκκλησίας κατά την είσοδο του σε αυτήν μετά το “Χριστός Ανέστη”, έδωσε μια ιδιαιτερότητα και ιερότητα στη στιγμή.
Η επόμενη μέρα, το Άγιο Πάσχα, βρήκε πολύ κόσμο στις αυλές με τα καθιερωμένα ψησίματα και κρασί, δίνοντας μία άλλη νότα χαράς και αισιοδοξίας που ακολουθεί πάντα την Ανάσταση του Κυρίου.
Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: