Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο Παγδατής νίκησε τον Φέντερερ... το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης


Μια μεγάλη νίκη επί του No1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρώτου φαβορί για το τουρνουά, Ρότζερ Φέντερερ, πέτυχε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Μάρκος Παγδατής με 2-1 σετ (5-7, 7-5, 7-6) για τον τρίτο γύρο του BNP Paribas Open στον Ίντιαν Γουέλς της Καλιφόρνιας. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη, σε εφτά αναμετρήσεις, του Κύπριου πρωταθλητή επί του κορυφαίου πιθανότατα τενίστα όλων των εποχών.
Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη με τον Ελβετό τενίστα να παίρνει δύσκολα το πρώτο σετ με 7-5. Στη συνέχεια ο Παγδατής έδωσε την δική του απάντηση και πήρε το δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ, 7-5. Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Φέντερερ πήρε ένα προβάδισμα με 4-1 στα γκέιμς ωστόσο ο Κύπριος, νούμερο 33 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν είπε την τελευταία του λέξη. Αφού ισοφάρισε σε 4-4 στη συνέχεια οι δύο αθλητές προχωρούσαν πόντο πόντο (5-4, 5-5, 6-5, 6-6) με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Παγδατής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φέντερερ και με εξαιρετικό παιχνίδι πήρε το σετ και την νίκη με 7-4.
Αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα στέλνει τον Μάρκο στους «16» όπου θα συναντήσει τον Ισπανό Τόμι Ρομπρέδο, νούμερο 23 στην παγκόσμια κατάταξη.
Η ήττα που δέχτηκε ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν μόλις η δεύτερη του για το 2010.
"Η καλύτερη νίκη της καριέρας μου. Πιστεύω αυτό τα λέει όλα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι χαρούμενος, είμαι πολύ χαρούμενος. Έχασα πολλά παιχνίδια απέναντι στους κορυφαίους τενίστες και είναι ανακούφιση που νίκησα σε ένα τέτοιο παιχνίδι μετά από δύο χρόνια που πέρασα δύσκολες στιγμές. Είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα και θα προσπαθήσω να την απολαύσω", δήλωσε ο Μάρκος Παγδατής μετά το τέλος του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: