Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ !!!!!!... Από τον Γιάννη Ντισέλια

Τι πάθατε ρε σεις, εκ δεξιών και εξ αριστερών του Γιώργου και τον ενοχλείτε; Τι σας έκανε και συνεχώς γκρινιάζετε;
Δε μου λες εσύ κυρά δεξιά τί θες; Η εξουσία, από ότι ξέρεις και συ πιο καλά από μένα, είναι γένους θηλυκού και ζητά έναν επιβήτορα άξιο να την ικανοποιήσει, αλλά να ευχαριστηθεί και αυτός.
Πριν πολλά χρόνια ζήτησες εσύ την εξουσία να την πάρεις στα χέρια σου και να την κάνεις ότι νομίζεις πιο καλό. Εμείς σαν λαός με μυαλό, στείλαμε προξενητάδες να ρωτήσουν για την ποιότητα του αρχηγού σου, μας είπαν τα πιο καλά λόγια, τον είδαμε, ήταν και γλυκούλης, με όνομα στην πιάτσα, πήραμε την απόφαση και σας παντρέψαμε.
Κάναμε γάμο λαμπρό, με παρούσες όλες τις μεγάλες εταιρίες, οι κουμπάροι ήταν εκλεκτά τέκνα της κοινωνίας, μέχρι και καλόγεροι με όνομα παρέστησαν στη στέψη και στο γλέντι.
Πέρασαν τρία χρόνια, περνούσατε καλά, η εξουσία ήταν ικανοποιημένη, εμείς δεν πολυκαταλαβαίναμε τι γινόνταν και ξαφνικά ζήτησες και πάλι εκλογές. Τι να κάνουμε και μείς, σε είχαμε εμπιστοσύνη, το σκεφτήκαμε, η αντιπολίτευση δεν μας γέμιζε το μάτι, δεν την είχαμε ακόμα ξεχάσει με τα λάθη της, να αγοράζει πανάκριβα κανόνια και μάλιστα ρωσικά, που δεν ταίριαζαν, δεν ήταν ασορτί με τα άλλα. Έκαμε και άλλα λάθη ανθρώπινα βεβαίως, όπως με το χρηματιστήριο και τα λοιπά. Έτσι σου ξαναδώσαμε τη λυσσάρα την εξουσία να την ικανοποιήσεις, να φχαριστηθεί αυτή, αλλά να δούμε και μεις άσπρη μέρα.
Ξαφνικά, πάνω στο χρόνο, βγαίνει ο αρχηγός σου και μας λέει ότι θέλει ξανά εκλογές. Κάτσε καλά ρε φίλε, τι είναι η εξουσία καμία πόρνη μιάς χρήσης; Ότι ήθελες από μας το πήρες, τώρα μας ζητάς και τα ρέστα; Σε δώσαμε την εξουσία για τέσσερα χρόνια και κάθισες τρία. Σε ξαναδίνουμε την άτιμη και την κρατάς μόνο έναν, το σύνολον λοιπόν κάθισες τέσσερα χρόνια αντί για οκτώ!! Μας χρωστάς τέσσερα χαμένα χρόνια.
Καθίσαμε που λέτε σαν λαός με μυαλό, σκεφτήκαμε. Βλέπουμε και τον αρχηγό πιο γεμάτο φαίνεται παραπάχυνε. Τόπαθε μάλλον από το άγχος της αίτησης της εξουσίας για ικανοποίηση, και ή θα έπαθε ψυχολογική υπερόρεξη, η τα μέλια τα καρύδια και τα μύγδαλα που τούδινε η άτιμη για να την ικανοποιεί. Ρίχνουμε μια ματιά και στην αντιπολίτευση, βλέπουμε ότι πέρασε τις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, φύγαν οι αιώνιοι φοιτητές που είχε και λέμε να δώσουμε στον Γιωργάκη την ευκαιρία, μια και μεγάλωσε αρκετά, να αναλάβει να ικανοποιήσει την άτιμη την εξουσία.
Έτσι το περασμένο Οκτώβριο, φωνάξαμε μερικούς γιατρούς από το εξωτερικό, κάνανε ένα καλό κλίσμα στην δεξιά, για να καθαρίσει το στομάχι της από τα παραφουσκώματα, ένεκα της άτσαλης ζωής της όσον αφορά το διαιτολόγιο φαγητού, και δώσαμε την ρουφιάνα την εξουσία στον Γιωργάκη και περιμένουμε να δούμε.
Έλα όμως που της κακοφάνηκε και γκρινιάζει για τις εκλογές του Οκτωβρίου και η δεξιά της δεξιάς, αλλά και η αριστερά και η αριστερά της αριστεράς.
Τι φωνάζεις εσύ ρε δεξιέ εις το τετράγωνον; Έχεις την εντύπωση ότι άλλη φορά θα έχεις τόσους βουλευτές; Καλά θα το δούμε, γεροί νάμαστε, ειδικά τώρα με τον Αντωνάκη αρχηγό, θα σου γράψω άλλη φορά ένα ανέκδοτο με τον τράγο. Προς το παρόν κουράγιο.
Εσύ αριστερά τι φωνάζεις; Ακόμη δεν σχημάτισε ο Γιώργης κυβέρνηση, ακόμη δεν συμπληρώθηκαν ούτε τα τρίμηνα, αρχίσατε τη γκρίνια.
Εμένα η αριστερά μου θυμίζει ένα κακομαθημένο παιδί στην αγορά που το κρατάς από το χέρι και θέλει ντέ και καλά να του αγοράσεις ένα αυτοκινητάκι. Φωνάζει σκούζει, προκειμένου να σε κάνει ρεζίλι, το αγοράζεις. Ώ του θαύματος μόλις πάτε στο σπίτι σε πέντε λεπτά το έχει καταστρέψει!!! Έτσι και οι σοσιαλιστικές κοινωνίες. Η πρώτη γενιά θυσίασε εαυτόν για την θαυματουργή ανάπτυξη που είχαν. Η δεύτερη γενιά κόπιασε πάλι να τελειοποιήσει το όντως θαύμα του σοσιαλισμού και ήρθαν οι οικογενειακοί διάδοχοι (έτσι δυστυχώς λειτουργούν τα κλειστά κυκλώματα, εκτός δημοκρατίας) και τα ισοπέδωσαν όλα.
Αφήστε λοιπόν τον Γιωργάκη να δουλέψει, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα που ενδεχόμενα βρήκε και άμα και αυτός δεν τα καταφέρει η Δημοκρατία νάναι καλά. Θα σου τον στείλουμε από κεί που μας ήρθε.

Να σας έχει καλά ο Θεός
Γιάννης Ντισέλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: