Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στην πιο κρίσιμη μάχη για την πατρίδα είμαστε όλοι μαζί

Αρχίζουμε σήμερα από εδώ από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και
επίσημα την πορεία προς τις εκλογές.

Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 και μετά, γιατί σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η φυσιογνωμία της χώρας, κρίνεται η μοίρα και η πορεία της χώρας». Με αυτές τις φράσεις, ξεκίνησε της ομιλία του στην 14η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπογράμμισε για ακόμη μια φορά οτι αυτές οι εκλογές «πρέπει να είναι η αφετηρία και το θεμέλιο της λήξης από την κρίση, η αρχή της εξόδου από την κρίση».  Αναφέρθηκε στο κεντρικό διακύβευμα των εκλογών «το αν η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία, την πορεία μέσα στο ευρώ, μέσα στο ευρωπαϊκό γήπεδο», σημείωσε οτι «η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή» και κάλεσε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με σαφήνεια.
Αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ, σημείωσε  «η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη κυβέρνηση συνοδευόμενη μάλιστα από την μικροκομματική και αλαζονική πρόταση για επανάληψη των εκλογών και μάλιστα για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αν δεν ικανοποιηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες του κ. Σαμαρά, είναι μια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία. Δείχνει έλλειψη σεβασμού στις θυσίες και τις αγωνίες των Ελλήνων πολιτών»



                                 «Η δική μας πρόταση είναι η Αυτοδύναμη Ελλάδα»
Τι σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα;
-          Σημαίνει επάνοδος στη δημοσιονομική σταθερότητα και κυριαρχία.
-          Σημαίνει αποκατάσταση των απωλειών και άρση των αδικιών.
-          Σημαίνει να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την εξωτερική πολιτική και τον εθνικό αμυντικό σχεδιασμό, το σεβασμό και την προστασία των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
-          Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει Ελλάδα θεσμικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη και  την Ευρωζώνη, συμμετοχή της Ελλάδας στις νέες προσπάθειες που γίνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των συσχετισμών. Από την αλλαγή αυτή, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πορεία της χώρας.
-          Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει και κάτι πολύ συγκεκριμένο, προσωπικά για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Σημαίνει πως ο Έλληνας πολίτης γίνεται υπερήφανος, ασφαλής, αξιοπρεπής.


«Η πορεία από το μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση στο
 Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανότθωσης της χώρας»
«Με ευκολία κάποιοι αυτοτοποθετούνται στο στρατόπεδο της ανάπτυξης θεωρώντας ότι κάποιοι άλλοι έχουν  μείνει αναγκαστικά στο στρατόπεδο της ύφεσης και της κρίσης. Αυτό που έχουμε κάνει ως τώρα είναι στην πραγματικότητα η θεμελίωση της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, η θεμελίωση του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου.
«10 θεμελιώδεις προϋποθέσεις της ανάπτυξης»
1.      Η νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα.
2.      Η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
3.      Πολιτική σταθερότητα και ισχυρή πολιτική διεύθυνση της χώρας
4.      Η αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.
5.      Ασφάλεια Δικαίου. Να νιώθει και ο πολίτης αλλά και ο ξένος  θέλει να δουλέψει ή να επενδύσει στην Ελλάδα, ότι υπάρχει ένα νομικό σύστημα που λειτουργεί, που έχει αρχή, μέση και τέλος. 
6.      Ένα σταθερό εθνικό φορολογικό σύστημα ευρείας αποδοχής και συναίνεσης που θα μείνει για 10 χρόνια αμετάβλητο και που θα δίνει πάρα πολύ καθαρά και την κοινωνική και την αναπτυξιακή διάσταση.
7.      Μια φιλοεπενδυτική Δημόσια Διοίκηση που σέβεται την κοινή λογική και τον πολίτη.
8.      Ταχεία και αξιόπιστη απονομή της Δικαιοσύνης, το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα μαζί με τις χρήσεις γης και τη χωροθέτηση.
9.      Στήριξη των τοπικών κοινωνιών, που χωρίς να υποστέλλουν καμία περιβαλλοντική ή κοινωνική ευαισθησία, πρέπει ν' αντιλαμβάνονται ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις, χρειαζόμαστε αναπτυξιακά σχέδια που πραγματοποιούνται, που δίνουν δουλειά, που δίνουν προστιθέμενη αξία.
10.  Ένα εθνικό παραγωγικό μοντέλο με καθαρές προτεραιότητες και στόχους. Οι προτεραιότητες και οι στόχοι αυτού του εθνικού παραγωγικού μοντέλου, είναι σχεδόν αυτονόητοι, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη γιατί απαιτείται όχι μόνο πολιτική, αλλά και κοινωνική βούληση. Και αυτό  είναι δυστυχώς αμφίβολο αν υπάρχει.

«Στις 18 Μαρτίου οι πολίτες απέδειξαν με τη μαζική συμμετοχή τους ότι η καρδιά του ΠΑΣΟΚ πάλλεται. Οι πολίτες, η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, μας ξεπέρασε για μια ακόμη φορά. Η βάση μας έχει πάρει την υπόθεση των εκλογών και της πατρίδας στα χέρια της»

Στη συλλογική αυτή προσπάθεια της παράταξης, στη μάχη για τη νίκη, πρέπει να στρατευθούν όλα τα στελέχη μας. Όλα τα στελέχη που αποδέχονται τις προγραμματικές μας θέσεις και τη στρατηγική της παράταξης. Όλα τα στελέχη που θέλουν να μετάσχουν στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, στον αγώνα για την αυτοδύναμη Ελλάδα.
Καλώ όλα τα κοινοβουλευτικά μας στελέχη να στρατευθούν στη μάχη των εκλογών. Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας χωρίς εξαίρεση, εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του κινήματος. Και οι Βουλευτές μας, οι Βουλευτές που εκλέχθηκαν τον Οκτώβριο του 2009 με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και που αυτή τη στιγμή δεν ανήκουν τυπικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, καλούνται να επανενταχθούν σ' αυτήν, εφ' όσον αποδέχονται συνειδητά το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα και που είναι αυτονόητο για τις αξίες, το ήθος και την πολιτική αντίληψη της παράταξης.

Στην πιο σκληρή μάχη, στην πιο κρίσιμη μάχη για την πατρίδα, είμαστε όλοι μαζί.
Και είμαστε όλοι μαζί με τους πολίτες. Στον αγώνα για την οριστική υπέρβαση της κρίσης. Για να δώσουμε ελπίδα στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: