Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Η Ορθόδοξη Ρωσία" σε φωτογραφίες


Μία μεγάλη και συγκινητική έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου στην Πάφο, με θέμα «Η Ορθόδοξη Ρωσία». Ο πολυβραβευμένος Ρώσος φωτογράφος, Victor Tanygin, έχει ως στόχο να παρουσιάσει την καθημερινή ζωή στην Ορθόδοξη Ρωσία. Θα παρουσιαστούν συνολικά 80 εικόνες, ενώ δέκα από αυτές, δημοσιεύονται παρακάτω.

Υπό τη αιγίδα του Παγκύπριου Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών της Ιεράς Μονής Κύκκου, της ΦΕΚ Πάφου, του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου και του Δήμου Πάφου, τα εγκαίνια της μεγάλης αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 24 Απριλίου, στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, στη Λευκωσία, ενώ τα εγκαίνια θα τα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος. Πολυχώρος.

H έκθεση παρουσιάζει τον κόσμο που ζει και εργάζεται στις βορειότερες περιοχές κοντά στον αρκτικό κύκλο της  Ρωσίας στο Yamal-Nenets, αυτόνομη περιφέρεια της πόλης Gubkinsky και την καθημερινή  ζωή  στην Ορθόδοξη Ρωσία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις και φυσικά την Ορθόδοξη πίστη, η οποία αναβιώνει μετά από πολλά χρόνια απαγόρευσης. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε πολλά μέρη της Ρωσίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: