Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θάνος Μωραΐτης: "Ψηφίζω γιατί η χώρα είναι πάνω απ’ όλα"

Το συμφέρον της χώρας και όχι την κομματική γραμμή ή την "έκκληση ευθύνης" επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης προκειμένου να υποστηρίξει την ψήφο του στο κρίσιμο πολυνομοσχέδιο.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: "Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν δέχονται καμία έκκληση ευθύνης. Είναι οι βουλευτές που σήκωσαν μόνοι τους τον σταυρό του μαρτυρίου επί δυόμιση χρόνια. Λοιδορηθήκαν,  προπηλακίστηκαν, μέσα σε ένα νοσηρό κλίμα για το οποίο έχει καταλυτική ευθύνη ο κ. Σαμαρας. Πιστεύω ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα σταθούν όρθιοι, θα δείξουν ψυχή και θα αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι η χώρα είναι πάνω απ΄ όλα".


Πέραν αυτών, σημείωσε πως: "Το σύνθημα λεφτά υπάρχουν πληρώθηκε ακριβά. Στο επόμενο διάστημα θα δοκιμαστεί η αντοχή μιας άλλης υπόσχεσης: ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα. Εύχομαι αυτά τα μέτρα όντως να είναι τα τελευταία. Στην περίπτωση όμως που υπάρξουν επόμενα δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το ποια κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός θα μπορέσει να τα εισηγηθεί αλλά και για το ποια κυβερνητική πλειοψηφία θα τα ψηφίσει".

Κριτική άσκησε και για την κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας: "Η χώρα κυβερνιέται εδώ και τέσσερις μήνες,  χωρίς συνεδριάσεις υπουργικών συμβουλίων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και μόνο" και επισήμανε: "Εμείς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν δώσαμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Αυτή η κυβέρνηση έχει νόημα όταν οι δεσμεύσεις τηρούνται. Αυτό μας ενώνει  - αν μας ενώνει ακόμα σε αυτή την κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: