Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

"Άνοιξε" το TaxisNET για τα τέλη κυκλοφορίας

"Ανέβηκε" πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του Taxis(www.gsis.gr) η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να τυπώσετε το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών.
 

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τον αριθμό φορολογικού μητρώου.
Αμέσω εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα:

"Ο-Η τάδε με Α.Φ.Μ. 123456789 κατέβαλε το ποσό των 240,00 ευρώ, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έτους 2013, για το υπ' αριθμόν κυκλοφορίας ΑΒΓ1234 Ε.Ι.Χ./Δ.Ι.Χ. 1390 Κ.ΕΚ. Το παρόν φυλάσσεται μαζί με την απόδειξη πληρωμής της Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ".

Το ειδοποιητήριο, το οποίο εμφανίζεται εις διπλούν -ένα αντίγραφο για τον κάτοχο του αυτοκινήτου και ένα για την τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ- περιλαμβάνει έναν κωδικό αριθμό τον οποίο πρέπει να πληκτρολογήσει ο υπάλληλος της τράπεζας. Η προθεσμία πληρωμής των τελών εκπνέει στις 31/12.
Στην περίπτωση που το τέλος δεν εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου θα βεβαιωθεί στο διπλάσιο. Στη συνέχεια για να μπορέσει να γίνεται και ο έλεγχος από την Τροχαία θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το taxisnet. Στην περίπτωση που από έλεγχο στο δρόμο διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος τότε θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: