Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ανοικτό το TAXISNET για την υποβολή του Ε9

Άνοιξε από χθες η ηλεκτρονική πύλη του TAXIS για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 (ακίνητη περιουσία) από τους φορολογούμενους που έχουν να δηλώσουν αλλαγές στην περιουσιακή και οικογενειακή τους κατάσταση.

Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που προβλέπει τους όρους και τις διαδικασίες για την υποβολή της δήλωσης.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ χωρίς την επιβολή προστίμου αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:



- Όταν ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 έχει αποβιώσει και έχει ενημερωθεί το τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ του αποβιώσαντος.

- Όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

- Σε οποιαδήποτε περίπτωση που, λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, δεν καθίσταται εφικτή η υποβολή δήλωσης από τον υπόχρεο.

- Σε περίπτωση που ο υπόχρεος χρειαστεί αντίγραφο της δήλωσης στοιχείων ακινήτων που έχει υποβάλει με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, προσκομίζει εκτυπωμένη την ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνει την ακρίβεια των στοιχείων της δήλωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: