Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Γιανναβαρζής: Αρνείται η διοίκηση να κάνει τα αυτονόητα

image
Πέρασε περίπου ένας χρόνος από την ημερομηνία εκλογών στο Επιμελητήριο Ημαθίας. Τότε είχαμε κάνει λόγο για την προσπάθεια μας να μπει λίγο φώς από τις κουρτίνες. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται πως είναι βαριές οι πτυχές. Οι αντιλήψεις και η νοοτροπία δεν αλλάζουν εύκολα αν και έχουνε αλλάξει οι εποχές. 
Στην τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου υπήρξε πλέον η κατάρριψη κάθε προσχήματος. Αρνούμενη η διοίκηση να κάνει τα αυτονόητα και υπαναχωρώντας συνεχώς σε δεσμεύσεις για τήρηση των κανόνων, έφτασε στο σημείο να αλλοιώσει τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης ώστε να περάσει ανάθεση μίας υποτιθέμενης μελέτης και να την εμφανίσει ως ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. 
Έφτασε δηλαδή στο σημείο να επαναλαμβάνει πρακτικές του παρελθόντος, βγάζοντας όμως πλέον τους παρευρισκόμενους ανθρώπους μειωμένης αντίληψης, ανθρώπους που μπορεί κάποιος να υποκλέψει την ψήφο και την υπογραφή τους για αδιαφανείς σκοπούς. 
Από την αρχή και επανειλημμένα τα μέλη είχανε ζητήσει την πλήρη τήρηση των κανόνων λειτουργίας που διέπουνε κάθε σώμα ενός συλλογικού οργάνου, ιδιαίτερα μάλιστα ενός Ν.Π.Δ.Δ. Ορισμό και αποστολή θεμάτων πριν από κάθε συνεδρίαση, αποστολή πρακτικών, ηχογράφηση των συνεδριάσεων κτλ. Εισπράξαμε υποσχέσεις, χλευασμό, ένταση. Είδαμε σε αυτή την δύσκολη εποχή να παραμένει η αδράνεια κυρίαρχο στοιχεί δεν θα δεχτούμε όμως την κοροϊδία και τις παράνομες ενέργειες. 
Θεωρώντας ότι η συνέχιση αυτών των πρακτικών είναι ανεπίτρεπτη δεν είμαστε διατιθέμενοι να το ανεχτούμε. Χθες αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση του Δ.Σ. σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και δείγμα αποφασιστικότητας για το μέλλον. 
Ο σκοπός για ένα Επιμελητήριο που λειτουργεί πραγματικά και είναι δίπλα στον επιχειρηματία παραμένει ζωντανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: