Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση Χαρούλας για το Β΄ΣΣ

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τις μεμονωμένες κινήσεις θεσμικών τοπικών παραγόντων για το μείζον θέμα της κατάργησης του ιστορικού Β΄ΣΣ.
Παλαιότερα , όταν κυκλοφόρησαν φήμες για το ίδιο θέμα, ο Δήμος είχε αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού ενεργειών με ΟΛΟΥΣ τους θεσμικούς παράγοντες, παρ΄ότι όπως αποδείχθηκε δεν είχαν σοβαρή βάση οι φήμες τότε.
Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3, τίποτε δεν είναι όπως χθες…Και για τους Δήμους και για τους πολίτες και για όλους τους θεσμούς, όπως το Β΄ΣΣ.
Αν η αντίδραση στα σχέδια όσων  πίσω από κλειστές πόρτες τα επεξεργάζονται δεν είναι ομόθυμη, αν δεν στρατευθούμε ΟΛΟΙ  και δεν κινηθούμε ΟΛΟΙ μαζί , τότε είναι σίγουρο ότι οι πιθανότητες να μην ακουστεί η φωνή μας είναι μεγάλες.
Όλοι οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Στρατηγός μας κι εκπρόσωποι φορέων, πρέπει να επισκεφθούμε τον Υπουργό Άμυνας. Κι εκείνος, ας μας κοιτάξει στα μάτια κι ας μας αιτιολογήσει πως για μια κατάργηση οργανικής θέσης στρατηγού (!!!!), αποστερεί την πόλη της Βέροιας μετά από 50 χρόνια από το Σώμα της  και μετά από 100 χρόνια  ύπαρξης και λειτουργίας καταργεί το Β΄ΣΣ!!! Ας μας κοιτάξει στα μάτια κι ας μας εξηγήσει γιατί πρέπει να αποσταθεροποιηθεί η ζωή 400 οικογενειών που ζούνε στην πόλη μας…
Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνουν, αφού ΟΛΟΙ μαζί, όλοι οι επίσημοι εκπρόσωποι της πόλης αυτής, συναντηθούν με τον Υπουργό Άμυνας και όποιον άλλο αρμόδιο παράγοντα. Σε ραντεβού που πρέπει οι κυβερνητικοί Βουλευτές να εξασφαλίσουν και στη συνέχεια να συντονίσουν όλους εμάς τους υπολοίπους.
Το θέμα δεν προσφέρεται ούτε για μοναχικά πολιτικά παιχνίδια, ούτε για πολιτική εκμετάλλευση. Δεν θα ‘θελα να πιστεύω ότι αυτές τις τραγικές ώρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες, κάποιοι μπορεί να σκέφτονται έτσι. Ο Δήμος περιμένει ανταπόκριση και η Δήμαρχος είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης όποτε κληθεί από τους Βουλευτές, σε όποια συνάντηση, όπου κι αν γίνει αυτή, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας στη Βέροια του ιστορικού Β΄ΣΣ".





Δεν υπάρχουν σχόλια: