Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σάντος: Όποιος φοβάται να πάρει σκύλο!

Ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε σημαντικό, αλλά όχι "τελικό" το παιχνίδι με τη Βοσνία (22/03, 21:45), εξέφρασε την πίστη του στους παίκτες της Εθνικής και αποκάλυψε πως θα παίξει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.


Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας:

Για όσα περιμένει για το αυριανό ματς: "Θα είναι δύσκολο ματς μεταξύ δύο καλών ομάδων. Περιμένω να γίνει ωραίος αγώνας. Οι δύο ομάδες ξέρουν ότι το ματς είναι πολύ σημαντικό. Όποια ομάδα κερδίσει θα φτάσει κοντά στην απευθείας πρόκριση στη Βραζιλία. Είναι σίγουρο ότι και η Ελλάδα και η Βοσνία θα χρειαστεί όλα τα όπλα για να φτάσει στη νίκη. Είναι καλές οι δύο ομάδες αλλά έχουν διαφορετικά στοιχεία τακτικής".


Για το αν θα είναι ευχαριστημένος με ισοπαλία: "Η Ελλάδα κατεβαίνει πάντα για τη νίκη. Έχει βαθιά πεποίθηση μέσα της ότι μπορεί να τα καταφέρνει πάντα. Αυτό θα κάνουμε και αύριο. Ανεξάρτητα από έδρα και αντίπαλο πάντα θέλουμε και παίζουμε για τη νίκη".

Για την απουσία του Πιάνιτς: "Ούτε στο πρώτο ματς είχε αγωνιστεί ο Πιάνιτς. Η Βοσνία είναι δυνατή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι καλή ομάδα είτε με είτε χωρίς τον Πιάνιτς".

Για την 11αδα της Ελλάδας: "Έχουμε παίξει 33 ματς και έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία. Δεν την αλλάζουμε σύμφωνα με το ποιος παίκτης του αντιπάλου παίζει ή όχι. Την ενδεκάδα θα την πω αύριο."

Για το αν φοβάται: "Όποιος έχει φόβο, το έχω πει πολλές φορές, να πάρει σκύλο. Σεβασμός, σίγουρα υπάρχει .Φόβος, όμως, δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Σεβασμός μόνο."

Για την τακτική: "Ποτέ οι ομάδες μου δεν παίζουν man to man. Έχω συγκεκριμένη φιλοσοφία εδώ και 25 χρόνια. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ομάδα μας, το πως θα αντιδράσουμε και να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Μίλησα για συγκέντρωση γιατί όταν αντιμετωπίζεις μια δυνατή ομάδα, τη διαφορά θα την κάνουν οι λεπτομέρειες."

Για τη Βραζιλία: "Είναι πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Και εμείς και η Βοσνία θέλουμε να πάμε στη Βραζιλία. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο."

Για το αν είναι το σημαντικότερο ματς και αυτό που θα κρίνει την πρωτιά: "Δεν δίνω χαρακτήρα τελικού στον αγώνα. Είναι σίγουρο ότι είναι σημαντικό ματς γιατί μια νίκη δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Για μένα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη Σλοβακία που κρατάει την τύχη στα χέρια της. Υπάρχουν άλλα 5 ματς και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Έχουμε συνείδηση του πόσο δυνατό θα είναι το ματς."

Για τις δηλώσεις του Μουρίνιο: "Σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για την Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό."

Για τον Αβραάμ: "Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα παίξει."

Για τη δυνατή έδρα: "Είναι αλήθεια ότι έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές τη Βοσνία. Έχουμε έρθει πολλές φορές και στο γήπεδο αυτό για να μελετήσουμε την έδρα. Θα είναι σημαντικό η συγκέντρωση. Το παιχνίδι θα κριθεί στο μυαλό και στην ψυχική δύναμη. Ξέρουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Βοσνίας και αγωνιστικά. Για αυτό είπαμε για τις λεπτομέρειες. Εγώ πιστεύω ότι σε τέτοια ματς πανηγυρίζει η ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη."

Για την εμπειρία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών: "Η Βοσνία έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχει φτάσει κοντά σε μουντιάλ και ευρωπαϊκό, αλλά αποκλείστηκε στα μπαράζ από την Πορτογαλία και τις δύο φορές. Έχει κάνει βήματα προόδου η Βοσνία και δεν είναι η ομάδα που ήταν πριν από 6 χρόνια. Έχουν έμπειρους παίκτες αλλά εγώ πιστεύω 100% στους δικούς μου παίκτες. Ξέρω καλά τους ποδοσφαιριστές μου και πως θα δώσουν τα πάντα. Ξέρω πως μαζί με την καρδιά θα βάλουν και μυαλό."

Για τη σχολή ποδοσφαίρου της Βοσνίας: "Εγώ περιμένω και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Βοσνία. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αγωνιστική ταυτότητα, είδαμε ότι στην Αθήνα δεν έπαιξαν με το κλασικό 4-4-2, αλλά προσάρμοσαν το παιχνίδι τους σε εμάς και έπαιξαν με 4-3-3. Αύριο πιστεύω ότι θα παίξουν με το κλασικό τους 4-4-2."

Δεν υπάρχουν σχόλια: