Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Διαδικτυακή ανθρώπινη αλυσίδα στη θέση του Τείχους του Βερολίνου


Σχηματισμό μέσω του διαδικτύου μιας ανθρώπινης αλυσίδας με 33.000 ανθρώπους το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου στο Βερολίνο με σκοπό να αναδημιουργήσει στη θέση του Τείχους σχεδιάζει ένας Βρετανός. Ο Μάρτιν Μπάτλερ, επιθυμεί να κινητοποιήσει τους 33.000 ανθρώπους για να δημιουργήσει μία ανθρώπινη αλυσίδα που θα εκτείνεται από το βόρειο ως το νότιο Βερολίνο στο μήκος της πρώην διαχωριστικής γραμμής.

"Πρέπει να θυμόμαστε την εποχή που το Βερολίνο επανενώθηκε μετά από δεκαετίες διαχωρισμού, τόσο φυσικού όσο και πνευματικού και να πούμε ότι αυτοί οι διαχωρισμοί δεν είναι πλέον αποδεκτοί στη σημερινή κοινωνία", έγραψε στην ιστοσελίδα του (www.mauer-mob.com) ο κ. Μπάτλερ.

4.500 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην ιστοσελίδα του κ. Μπάτλερ μέχρι στιγμής, ο καθενός εκ των οποίων έχει το δικαίωμα να διαλέξει σε ποιο ακριβώς σημείο της αλυσίδας θέλει να βρεθεί. Ακόμη στην ιστοσελίδα φαίνεται πόσες "θέσεις" είναι ελεύθερες και μάλιστα κάνοντας ένα "κλικ" τα υποψήφια μέλη της αλυσίδας μπορούν να δουν ποιος είναι ο γείτονας του.

Το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους ξένους όσο και για τους Γερμανούς, αφού τα ονόματα πολλών Ισπανών, Ιαπώνων, Ιταλών, Κολομβιανών, Αμερικανών και Δανών εμφανίζονται στην ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: