Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πρόγραμμα Leonardo da Vinci δια Βίου Μάθηση... στη Βέροια


Ο Δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΜΟΧΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΕΚΜΟΤΑ)» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci (δια Βίου Μάθηση), προτίθεται να στείλει για πρακτική άσκηση σε επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουριστικό τομέα [τουριστική διαχείριση και προβολή, marketing και διαχείριση πωλήσεων με έμφαση στα τοπικά προϊόντα, γραφεία πληροφοριών τουρισμού, μουσεία (εκπαιδευτικά προγράμματα, τεκμηρίωση, υποδοχή, φύλαξη), γραφικές τέχνες με έμφαση στον τουρισμό, πολυμέσα με έμφαση στον τουρισμό, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (υποδοχή, μαγειρική), εστιατόρια, καφέ (μαγειρική, σερβίρισμα) 29 συνολικά άτομα, εργαζόμενους ή ανέργους, ηλικίας άνω των 20 ετών, στη Φλωρεντία (8), στην Καλαβρία (Rende) (6), στο Παλέρμο (6) και στην Γρανάδα (9). Η διάρκεια παραμονής τους θα είναι 14 εβδομάδες και περιλαμβάνει, εκτός από την πρακτική άσκηση, και μαθήματα γλώσσας. Το Πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης, πολιτιστικής και γλωσσικής προετοιμασίας και διαμονής.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων ανά προβλεπόμενες θέσεις εργασίας, ανά πόλη προορισμού και ανά ειδίκευση είναι:

Φλωρεντία (Ιταλία): 8 άτομα, που θα απασχοληθούν στο χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου έως μέσα Ιουνίου 2010, στους παρακάτω τομείς:

Τουριστική διαχείριση και προβολή: 1 άτομο
Γραφεία πληροφοριών τουρισμού: 1 άτομο
Μουσεία (εκπαιδευτικά προγράμματα, τεκμηρίωση): 1 άτομο
Μουσεία – πληροφορίες φύλαξη: 1 άτομο
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (υποδοχή, μαγειρική): 2 άτομα
Εστιατόρια, καφέ (μαγειρική, σερβίρισμα): 2 άτομα

Περιλαμβάνει μάθημα γλώσσας διάρκειας 80 ωρών. Οι ενδιαφερόμενοι που ενδιαφέρονται για πρακτική άσκηση στη Φλωρεντία θα αναλάβουν το κόστος των 40 ωρών διδασκαλίας της ιταλικής γλώσσας, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 250 €.

Παλέρμο Σικελία: 6 άτομα, που θα απασχοληθούν στο χρονικό διάστημα από αρχές Απριλίου έως αρχές Ιουλίου 2010, στους παρακάτω τομείς:

Marketing και διαχείριση πωλήσεων με έμφαση στα τοπικά προϊόντα: 1 άτομο
Μουσεία – πληροφορίες φύλαξη: 1 άτομο
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (υποδοχή, μαγειρική): 1 άτομο
Εστιατόρια, καφέ (μαγειρική, σερβίρισμα): 1 άτομο
Γραφικές τέχνες με έμφαση στον τουρισμό: 1 άτομο
Πολυμέσα με έμφαση στον τουρισμό: 1 άτομο

Περιλαμβάνει μάθημα γλώσσας διάρκειας 32 ωρών.

Rende - Καλαβρία (Ιταλία): 6 άτομα, που θα απασχοληθούν στο χρονικό διάστημα από τέλος Ιουνίου έως μέσα Οκτωβρίου 2010, στους παρακάτω τομείς:

Τουριστική διαχείριση και προβολή: 1 άτομο
Μουσεία – πληροφορίες φύλαξη: 1 άτομο
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (υποδοχή, μαγειρική): 2 άτομα
Εστιατόρια, καφέ (μαγειρική, σερβίρισμα): 2 άτομα
Μάθημα γλώσσας, διάρκειας 80 ωρών

Γρανάδα (Ισπανία): 9 άτομα, που θα απασχοληθούν στο χρονικό διάστημα από μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου 2010, στους παρακάτω τομείς:

Marketing και διαχείριση πωλήσεων με έμφαση στα τοπικά προϊόντα: 1 άτομο
Γραφεία πληροφοριών τουρισμού: 1 άτομο
Μουσεία (εκπαιδευτικά προγράμματα, τεκμηρίωση): 1 άτομο
Μουσεία – πληροφορίες φύλαξη: 1 άτομο
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (υποδοχή, μαγειρική): 2 άτομα
Εστιατόρια, καφέ (μαγειρική, σερβίρισμα): 3 άτομα

Περιλαμβάνει μάθημα γλώσσας διάρκειας 40 ωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά, κατά περίπτωση, την ιταλική ή την ισπανική γλώσσα και να είναι απόφοιτοι τριτοβάθμιας ή τεχνολογικής εκπαίδευσης ή απόφοιτοι ΙΕΚ, ανάλογα με τη αιτούμενη θέση εργασίας. Ειδικά για την πρακτική άσκηση σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εστιατόρια – καφέ, μουσεία (φύλαξη – υποδοχή) και γραφεία πληροφοριών τουρισμού γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τριετή τουλάχιστον αποδεδειγμένη εμπειρία σε συναφή κλάδο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν:

1. Αίτηση για συγκεκριμένη θέση εργασίας και πόλη. Εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να αναφέρουν με σειρά προτεραιότητας περισσότερους από έναν προορισμούς, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα, εάν καλυφθούν οι θέσεις σε μια πόλη, να αποσταλούν σε άλλη.
2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3. Τίτλους σπουδών
4. Βεβαιώσεις εργοδοτών (εφόσον υπάρχουν)
5. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών
6. Βιογραφικό σημείωμα, (Europass στην ελληνική γλώσσα και σε μία ξένη γλώσσα – αγγλική, ισπανική ή ιταλική www.europass.cedefop.europa.eu )
7. Υπεύθυνη δήλωση, όπου θα δηλώνεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας8. Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που κρίνουν οι ενδιαφερόμενοι ότι θα βοηθήσει την επιτροπή στην επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε μία αποστολή. Θα δοθεί προτεραιότητα στην εντοπιότητα και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα, εφόσον προσκομίσουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Πληροφορίες: εργάσιμες μέρες, κατά τις ώρες 10:00-13:00 στο Δημαρχείο Βέροιας, 1ος όροφος - γραφείο συνεργατών (Κλ. Θεολογίδου, Γ. Παντερμαράκης) και στα τηλέφωνα 23313 50508/ 50617, ή στα e-mail ptheolog@veria.gr pressver@veria.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.veria.gr/.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: