Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

"Ενθυμημάτων" συνέχεια...

"Στον τοπικό τύπο διάβασα ότι ο δήμος Βέροιας για τα 90 χρόνια Ελληνικής διοίκησής του, απένειμε τιμητικές διακρίσεις, "ενθύμια", στους δημάρχους ή απογόνους τους, που εθήτευσαν στο ως άνω διάστημα. Ερωτήματα:
"Εν ζωή" εγώ δεν εκλήθην
"Εν ζωή" εγώ στην απονομή "ενθυμίων" δεν παρέστην ούτε έλαβα
Η κ. Δήμαρχος στα ονόματα των προσκεκλημένων ανέφερε και το όνομα του κ. Τσαλέρα. Και ναι μεν ιστορικά, ο εν λόγω διορισθείς από την Χούντα, κάλυψε το διάστημα 1967-1974. Όμως η κ. Δήμαρχος όφειλε να γνωρίζει, ως έγκριτος εκείνη την εποχή δημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδος, ότι η Βουλή των Ελλήνων τον-τους αφαίρεσε το δικαίωμα.
Τιμητική διάκριση με "ενθύμιο" αποτελεί πολιτικό ατόπημα για την κ. Δήμαρχο και για εσάς. Κύριε πρόεδρε, σας ήταν γνωστή η όχι η διάκριση μετά "ενθυμίω" στον εν λόγω; Αυτό θα πρέπει να το γνωρίσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και σε πολλούς από τους ψηφοφόρους σας που σας τίμησαν με την ψήφο τους για τις ιδεολογικές σας θέσεις".
Κώστας Ζαμπούνης τέως Δήμαρχος Βέροιας
..............................................

Κύριε Διευθυντά,
Από τις τοπικές εφημερίδες πληροφορήθηκα ότι ο κος Κώστας Ζαμπούνης έστειλε επιστολή προς την κα Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βεροίας με την οποία διαμαρτύρεται, επειδή συμπεριλήφθηκα και εγώ στους αποδέκτες των "ενθυμίων Θητείας ως Δημάρχων Βεροίας"
Ειλικρινά εκπλήσσομαι από το ότι ο κος Ζαμπούνης, παρά την παρέλευση τόσων ετών, δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαλλαγεί από την εμπάθειά του στο πρόσωπό μου και προσπαθεί ακόμα και σήμερα να πυροδοτήσει κλίμα όξυνσης και αναζωπύρωσης των παθών.
Λησμονεί "εσκεμμένα βεβαίως" ότι ναι μεν υπήρξα Δήμαρχος κατά την περίοδο 1967-1974, αλλά ότι πριν από την θητεία μου είχα επανειλημμένα εκλεγεί από τους πολίτες της Βέροιας ως Δημοτικός Σύμβουλος από το 1959 έως το 1967, αλλά και ακολούθως ο λαός της Βέροιας με τίμησε και πάλι με την ψήφο του, εκλέγοντάς με Δημοτικό Σύμβουλο, από το 1978 έως το 1984.
Λησμονεί επίσης, ότι στις Δημοτικές Εκλογές του 1978 κατήλθα ως υποψήφιος Δήμαρχος και παρά την δυσμενέστατη συγκυρία και την λυσσαλέα εις βάρος μου πολεμική, ο λαός της Βέροιας με τίμησε με ένα τεράστιο ποσοστό της τάξεως του 49%, επιβραβεύοντας έτσι το έργο μου και την προσφορά μου στην πόλη. Λησμονεί τέλος, ότι ακόμα και σήμερα η πλειοψηφία των Βεροιωτών θυμάται και αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Δημάρχου Βεροίας, ενώ όσον αφορά τον ίδιο, ουδείς απολύτως θυμάται το πέρασμά του από το Δημαρχιακό θώκο, το οποίο κατά κοινή ομολογία υπήρξε άγονο και αποτυχημένο.
Είναι ακόμα γνωστό ότι από τον Δήμο Βέροιας πέρασαν αρκετοί Δήμαρχοι και όλοι, πλήν αυτού, άφησαν απτά και δημιουργικά σημάδια από το πέρασμά τους. Αλλά προφανώς, ούτε αυτό το αντέχει. Είναι δε πρόδηλο ότι με την εμπαθή επιστολή του ο κος Ζαμπούνης και "ο υποβολέας του" προσπαθεί ίσως τελικά να υπενθυμίσει την ύπαρξή του.
Όμως είναι βεβαίως ατυχές ότι μαζί του θα συνυπάρχουν πάντα και θα επιζούν μέχρι σήμερα και όλα τα ψυχολογικά συμπλέγματα που αθεράπευτα τον βασανίζουν. Στας δυσμάς του βίου του, εύχομαι επι τέλους να απαλλαγεί απ’ αυτά.

Ευχαριστώ
Γιώργος Τσαλέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: