Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Πρωτοχρονιά στο Σέλι



Το να περνά καλά κάποιος στη ζωή είναι όμορφο. Το να προσπαθεί όμως να περνά καλά είναι ακόμη πιο πολύ. Κάπως έτσι σκεφτόμαστε τα τελευταία χρόνια, εμείς οι φίλοι του Σελίου, οι “ξεσηλόγιαστοι” όπως “θέλουμε” να μας αποκαλούν, κάποιες φορές ειρωνικά ίσως, τις πιο πολλές φορές όμως με θαυμασμό.
Για το λόγο αυτό, έτσι και φέτος, υποδεχτήκαμε στη πλατεία του χωριού μας το καινούργιο χρόνο. Με φωτιά που “άναψε“, με άφθονο κρασί, με εδέσματα, με γλυκά, με παγωτά, με μουσικές, χορούς και πυροτεχνήματα.
Από νωρίς το μεσημέρι στήθηκε το τραπέζι στη πλατεία, προσκεκλημένοι; όλος ο κόσμος, όσοι επέλεξαν μαζί με μας το Σέλι. Δεν ήταν λίγοι.
Τσίπουρο, κρασί και η “φουφού” να παίρνει φωτιά. Τα κρεατικά, τα λουκάνικα, δεν σταμάτησαν να σερβίρονται στο κόσμο. Κράτησε πολύ, σκοτείνιασε και οι ετοιμασίες για την αλλαγή του χρόνου στο ζενίθ. Το κρασί άρχισε να ζεσταίνεται, η μηχανή με τη γρανίτα και αυτή στη θέση της, τα πυροτεχνήματα, οι “ξεσηλόγιστοι ” όλοι στις θέσεις τους.
Κατά τις 10 άναψε η μεγάλη φωτιά, η νύχτα έγινε μέρα, σιγά σιγά γέμισε η πλατεία, με κόσμο, με Αι Βασίλη, με μουσική με χορό…. 12 η ώρα, 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1… καλώς μας ήρθες 2010.
Κάπως έτσι κύλησε η τελευταία μέρα του χρόνου στο Σέλι… πολλές ευχές από όλους μας για ένα τυχερό 2010.
Μέσα από εδώ όμως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και όλους όσους μας βοήθησαν. Τον Στέργιο Καραφόλα και τον Τάκη Κόγια για τα αρτοσκευάσματα, τον Χρήστο Μπίκα Sabi, και τον Ταραμονλή για το “σάκο” του Αι Βασίλη, τα μαγαζιά του χωριού, τον Καραφόλα το Γιάννη, τον Καραφούσια Γιώργο, τον Ιωαννίδη Τάκη, τον Μπένα Αντώνη, τον Μπαρμπαρούση Γιώργο. Ακόμη για τα ξύλα της φωτιάς τον Κόγια Νίκο, την επιχείρηση Παπαδόπουλος – Παγούρας, αλλά και τον Συνεταιρισμό μας. Το ξενοδοχείο casa Πιτούλια για την παραχώρηση της μουσικής, τον Γιάννη Καπράρα για τον ήχο και τέλος τον Μαυρίδη Αλέξη για τις γρανίτες του.



Καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: