Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ε.Χ.Κ.Σελίου... απαντήσεων συνέχεια

"Ο κύριος Πρόεδρος επιχειρεί να απαντήσει μέσα από το πλήρες φιλοσοφικού οίστρου κείμενο που έδωσε στον τοπικό τύπο, μεταξύ άλλων και στη δημόσια θέση που πήρα, ως Βουλευτής, για όσα συμβαίνουν στο Χιονοδρομικό. Και, διαβεβαιώνει μετ' επιτάσεως, πως το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν ήταν η αιτία που έσβησε το χαμόγελο από τα χείλη του, για να αρχίσει ξάφνου να μιλά μόνο για τα προβλήματα του Χιονοδρομικού, που όλως τυχαίως αποκάλυψε (και όχι ανακάλυψε) με τη νέα κυβέρνηση. Την κυβέρνηση που δεν του έκανε τη χάρη να δεχθεί την παραίτηση του και τον διατήρησε στη θέση μέχρι σήμερα.
Αντιπαρέρχομαι τους υπαινιγμούς του για την ποιότητα της προσωπικότητας μου, γιατί, κάθ' ένας μπορεί να θεωρεί εαυτόν πιο έξυπνο από τον διπλανό του ή να κοιτάζεται στον καθρέπτη για να θαυμάζει το μεγαλούργημα που έπλασε η φύση. Κατά τον ίδιο τρόπο δηλαδή, που ο Πρόεδρος θεωρεί, ότι μετά από αυτόν όποιος επιχειρήσει να ασχοληθεί με το Χιονοδρομικό θα βρεθεί στη ζώνη του λυκόφωτος, ή σε κάτι παρόμοιο με τα σκοτεινά δάση του "Άρχοντα των Δακτυλιδιών", γιατί, προειδοποιεί στο κείμενο του τους επόμενους ότι: "... Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας μόλις αντικρύσετε τα γκρέμια του λαβύρινθου, θα απορείτε άναυδοι με τους ποταμούς ψυχής που απαιτούνται για να σταθεί κανείς όρθιος στου τέρατος τη φλογανασεμιά..."
Δεν κατανοώ όμως την ανησυχία που εκφράζει ο αγαπητός Πρόεδρος, έναντι της άποψης μου, πως σε ότι αφορά την στάση μου ως βουλευτού για όσα συμβαίνουν και συνέβησαν στο Σέλι, θα ζητήσω πλήρη έλεγχο στο Χιονοδρομικό για τις πράξεις παρελθόντων ετών; Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη λευκότητα του χιονιού και της διαφάνειας που πρέπει να διατηρούμε στο δημόσιο βίο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; Κανένας υπαινιγμός στο πρόσωπο του! Ο ίδιος θέλησε να προκαλέσει τόσο θόρυβο μόλις ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, γύρω από ένα πρόβλημα που το διαχειρίζεται σιωπηλά σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης, και εξ αυτού προέκυψε η υποχρέωση μου ως Βουλευτή του τόπου μας να ενδιαφερθώ και να ζητήσω πλήρη διαφάνεια για τον εντοπισμό όλων των προβλημάτων και τον σχεδιασμό επίλυσης των.
Σε τι συνίστατε λοιπόν η αποστροφή του κ. Προέδρου στο πρόσωπο μου, με τους τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε ένα κείμενο όπου τσουβαλιάζονται φύρδην μίγδην όλα τα πρόσωπα που έχουν φιλοκυβερνητικό πολιτικό πρόσημο, λες και μας έβγαλε ένα καλούπι, αυτό του Εωσφόρου; Θα τον συμβούλευα, στο μέλλον να διατηρεί την ψυχραιμία του όταν του κάνουν δημόσια κριτική, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από πρόσωπα που ποτέ δεν αμφισβήτησαν την προσφορά του στο Χιονοδρομικό, το οποίο - κλιματικών συνθηκών επιτρεπόντων - θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτόν, γιατί παντού και πάντα θα βρίσκονται άνθρωποι με διάθεση και δυνατότητες να προσφέρουν, όπως πρόσφερε κι εκείνος.
Τέλος, αυτό που θέλω να ενημέρωσω τον κύριο Γιοβανόπουλο, είναι πως, ήδη η κυβέρνηση προκήρυξε τις θέσεις του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. και πως εφόσον τοποθετηθεί νέα Διοίκηση, ο ίδιος θα μπορέσει στο εξής να απολαμβάνει ως επισκέπτης το Σέλι όπου "......χειμάζουν αγριεμένες συλφίδες και γητεμένες χίμαιρες, φιλήσυχοι δαίμονες κι απίθανα αερικά, ξωτικά και νεραϊδόσκονες...". και φυσικά πλέον θα μπορεί να μένει μακριά από τη "φλογανασεμία του τέρατος" επιστρέφοντας στη ασφαλή φυσιολογική ζωή της πόλης".
Θανάσης Γικόνογλου
Βουλευτής Ημαθίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: