Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τα νέα… "τσιμπημένα" διόδια στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης

diodia-thumb-large
Υψηλότερα διόδια σε πέντε σταθμούς συναντούν από τα μεσάνυχτα οι οδηγοί που πραγματοποιούν τη διαδρομή "Αθήνα-Θεσσαλονίκη" με Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Δύο εταιρείες - Νέα Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου - έθεσαν σε εφαρμογή τις νέες τιμές στα διόδια των Αφιδνών, των Θηβών, της Τραγάνας, της Πελασγίας και του Μοσχοχωρίου. Αν προστεθούν και οι υπόλοιποι σταθμοί στους οποίους το τίμημα δεν αλλάζει (Αγία Τριάδα, Μακρυχώρι, Πυργετός, Λεπτοκαρυά, Κλειδί, Μάλγαρα), το συνολικό τίμημα διαμορφώνεται πλέον στα 29,15 ευρώ.
Ήδη από τα ξημερώματα ισχύουν οι νέες τιμές στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που διαχειρίζεται η Νέα Οδός (είναι το τμήμα από τη Μεταμόρφωση έως τη Σκάρφεια). Σε αυτό το τμήμα, λειτουργούν τρεις μετωπικοί σταθμοί, στους οποίες οι τιμές για την απλή διέλευση αναπροσαρμόζονται ως εξής:


1.Στις Αφίδνες οι οδηγοί των ΙΧ θα πληρώνουν  3,35 ευρώ αντί για 2,1 ευρώ που κατέβαλαν μέχρι και χθές
2.Στη Θήβα, το τίμημα θα είναι 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ μέχρι σήμερα
3.Στην Τραγάνα, η νέα τιμή ορίστηκε στα 3,9 ευρώ από 2,45 ευρώ μέχρι σήμερα.
Πλέον,  το ταξίδι μέχρι και μετά τα διόδια της Τραγάνας, θα κοστίζει 11,2 ευρώ από 7,1 ευρώ μέχρι και χθες. 
Η "Νέα Οδός" ανακοίνωσε εκπτωτική πολιτική για όσους χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς ποπμποδέκτες. Οι εκπτώσεις ισχύουν για τα διόδια των Αφιδνών αλλά και για τους πλευρικούς σταθμούς του Καπανδριτίου (όπου το νέο διόδιο ορίστηκε στα 2,05 ευρώ), της Μαλακάσας (1,45 ευρώ η νέα τιμή) και των Οινοφύτων (0,65 ευρώ). Οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 5% για όσους κάνουν από 11 έως 20 διελεύσεις τον  μήνα, και φτάνουν στο 50% για όσους κάνουν από 51-60 διελεύσεις τον μήνα.
Στα διόδια της Αγίας Τριάδας τα οποία διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός, προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αλλαγή οπότε η τιμή παραμένει στα 1,65 ευρώ.
Η 3η εταιρεία, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, έχει ανακοινώσει τα νέα αυξημένα διόδια από προχθές ενώ οι αυξημένες τιμές έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ. Στα διόδια της Πελασγίας, οι οδηγοί θα πληρώνουν 3,5 ευρώ (από 2,7 ευρώ), στο Μοσχοχώρι 4 ευρώ (από 3,1 ευρώ). Και στους δύο αυτούς σταθμούς, δεν θα υπάρξουν αυξήσεις μόνο για όσους περνούν κάνοντας χρήση του πομποδέκτη. Στα διόδια του Μακρυχωρίου (1,4 ευρώ) του Πυργετού (2 ευρώ) της Λεπτοκαρυάς (2 ευρώ) και του Κλειδιού (2,2 ευρώ), οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες. Σταθέρες παραμένουν και στα Μάλγαρα (1,2 ευρώ).
Το τίμημα για τα 11 διόδια που προαναφέρθηκαν, διαμορφώνεται πλέον στα 29,15 ευρώ για κάποιον που θα θελήσει να περάσει χωρίς να κάνει χρήση των εκπτώσεων με τους πομποδέκτες. Μέχρι και χθες το βράδυ, η διέλευση από τους ίδιους σταθμούς κόστιζε 23,35 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: