Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στο σφυρί η θρυλική βίλα Μινέικο των Παπανδρέου


Στο σφυρί η θρυλική βίλα Μινέικο των Παπανδρέου
Πωλητήριο έναντι 1,8 εκατ. ευρώ έχει μπει στην ιστορική βίλα 320 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Γύζη, στο Παλαιό Ψυχικό, όπου έζησαν ο Γεώργιος Παπανδρέου με τη Σοφία Μινέικο έως το 1967.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, η κλασική μονοκατοικία πωλείται από τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τη Σοφία, το Νίκο, τον Αντρίκο και το Γιώργο, στων οποίων την ιδιοκτησία περιήλθε κατόπιν σκληρής δικαστικής μάχης που ξεκίνησε το 1997 μεταξύ των τριών παιδιών (πλην του Γιώργου) κατά της δεύτερης συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη.


Το 1991 ο Ανδρέας Παπανδρέου πούλησε τη μονοκατοικία στον επιχειρηματία Χαρ. Βλαχούτσικο, όμως έξι χρόνια αργότερα, και μετά το θάνατο του Παπανδρέου, βρέθηκε μία ιδιόχειρη διαθήκη της Σοφίας Μινέικο, με την οποία κληροδοτούσε το σπίτι στα εγγόνια της, και όχι στο γιο της. Έτσι, η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια, τα οποία μετά από μακρά διαδικασία και εφέσεις επί εφέσεων αποφάσισαν ότι το σπίτι ανήκει στους αδελφούς Παπανδρέου.

Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο ζούσε έως το 1967 και στο οποίο συνελήφθη χουντικούς πραξικοπηματίες τα ξημερώματα της 21η Απριλίου 1967.

Η κλασική αυτή μονοκατοικία, όπως αναφέρει η αγγελία μεγάλου μεσιτικού γραφείου, είναι κτισμένη το 1934 και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής του μεσοπολέμου, ενώ είναι ένα από τα ιστορικότερα ακίνητα του Παλαιού Ψυχικού. Η Αγγελία καταλήγει ότι η κατοικία μπορεί να ανακαινιστεί και να γίνει ένα πραγματικό κόσμημα ή να κατεδαφιστεί και στο οικόπεδο να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: