Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωσε επίσημα υποψηφιότητα για Δήμο Βέροιας ο Κ. Καραπαναγιωτίδης


Εποχούμενη... συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (11/2) ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα το όνομα του συνδυασμού του, το οποίο, όπως γράψαμε χθες, είναι "Δύναμη Πολιτών".


Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης αρχικά έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ στην "Ελιά", ενώ στη συνέχεια, με μίνι λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου "Φιλιππίδης tours" περιήγηθηκε στην πόλη της Βέροιας μαζί με τους δημοσιογράφους, όπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της πόλης και να απαντήσει σε ερωτήσεις.
Αναφέρθηκε μάλιστα στις προτεραιότητές του (κυκλοφοριακό, καθαριότητα κλπ) για θέματα καθημερινότητας, ωστόσο επιφυλάχθηκε για ανάλυση επί των θέσεων του στο μέλλον.


Στην δήλωσή του ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ανέφερε:

"Όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση, ως Νομαρχιακός σύμβουλος, ως Νομάρχης και ως Αντιπεριφερειάρχης, οι πολίτες με τίμησαν όχι μόνο με την ψήφο τους, αλλά και με τις καλοπροαίρετες υποδείξεις τους, με τις ειλικρινείς προθέσεις τους.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα, υλοποίησα προτάσεις και σχέδια για έργα ανάπτυξης, έχοντας ως βασική αρχή μου, τον διάλογο, τη συζήτηση και την επικοινωνία με τον κόσμο.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, έρχεται σήμερα η απόφασή μου, να ανακοινώσω την πρόθεσή μου, να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας. 

Δεν είναι μια απόφαση της στιγμής. Είναι μια απόφαση συλλογική, που συνδέεται άμεσα με τις προτροπές συμπολιτών, από κάθε σημείο του Δήμου μας, είναι μια συναπόφαση, μετά από συζητήσεις με φίλους, με συνεργάτες, με ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια, με τίμησαν και με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Είναι μια απόφαση που δεν έχει καμία σχέση με κομματικές οδηγίες, ούτε με κομματικά χρίσματα. Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από τα κόμματα και σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από δημιουργικές πρωτοβουλίες πολιτών, από συμμαχίες αρχών και αξιών, από συνεργασίες ενότητας, ελπίδας και παρέμβασης.

Είναι η ΔΥΝΑΜΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ που μας οδηγεί στην απόφαση για τον Δήμο της Βέροιας, με στόχο το άλμα προς τα εμπρός και με πλήρη συνείδηση ότι δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο.

 Είναι η ΔΥΝΑΜΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ που δίνει το δικαίωμα να ζητάμε όχι μόνον στήριξη αλλά και εμπιστοσύνη.

Ο κόσμος γνωρίζει καλά ποιός είμαι. Γνωρίζει καλά ότι δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά που δικαίως έκαναν τον κόσμο να απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικους. Σκάνδαλα, κακοδιαχείριση, συμπεριφορές. Και κυρίως ξέρει ότι βασική μου πρακτική, όλα αυτά τα χρόνια, είναι άποψη ότι δεν περισσεύει κανείς. Αυτό είναι θέση αδιαπραγμάτευτη. 

Όλοι μαζί δημιουργούμε, όλοι μαζί δίνουμε λύση στα προβλήματα. Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί δεν είχαν ποτέ σχέση μαζί μου και ούτε έχουν θέση στη νέα προσπάθειά μας.

Για εμάς η ενότητα είναι προτεραιότητα. 

Για εμάς, οι Δημοτικές εκλογές, δεν είναι εκλογές των πολιτικών και των κομμάτων, είναι εκλογές των πολιτών. 

Για εμάς ο Δήμος, είναι Δήμος πολιτών και όχι Δήμος πελατών.

Οι πολίτες είναι που μας δίνουν τη δύναμη γι αυτό και ο συνδυασμός μας, έχει το όνομα ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Σέβομαι και τιμώ τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Τον υπηρέτησα με συνέπεια και το έργο που αφήνουμε μέσα από τις δύο θητείες, είναι καθρέπτης και απόδειξη ότι φανήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας. Όμως ήταν έξω από τις αρχές μου, κάθε σκέψη ή πρόταση για τρίτη θητεία. Υπάρχουν άξιοι εκπρόσωποι που θα τους στηρίξουμε για να συνεχίσουν το έργο.

Η απόφαση για τον Δήμο Βέροιας είναι η τόλμη για να βαδίζεις με το πρόσταγμα των πολιτών. Δεν είναι εύκολη η απόφαση και σίγουρα δεν είναι απόφαση που χαμηλώνει τις προσδοκίες. Το αντίθετο. Είναι απόφαση ακόμη μεγαλύτερων προσδοκιών.

Για έναν Δήμο που πρέπει να γίνει πραγματική πρωτεύουσα ανάπτυξης, για ένα Δήμο που πρέπει να σταματήσει τις ανισότητες, για έναν Δήμο που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε περιοχή του ισότιμα, για ένα Δήμο που πρέπει επιτέλους να σταθεί δίπλα στους δημότες του και στα καθημερινά προβλήματά τους. 

Αλλά και για έναν Δήμο που πρέπει να πάψει να είναι πίσω από τις εξελίξεις, για έναν Δήμο που οφείλει να πάρει τα δικά του ρίσκα και να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται, μέσα από την Πολιτεία, μέσα από την Περιφέρειά του αλλά και μέσω της Ευρώπης.

Ο Δήμος Βέροιας αξίζει σίγουρα περισσότερα, από όσα κατάφερε αυτά τα χρόνια. 
Μπορεί περισσότερα. Μπορούμε περισσότερα. Ενωτικά, συλλογικά, δυναμικά. 

Μπορούμε να υπερβούμε τα εμπόδια, να ξεπεράσουμε πρακτικές του παρελθόντος, να βρεθούμε όλοι μαζί, με όλα όσα μας ενώνουν, αφήνοντας πίσω αυτά που μας χωρίζουν. Να κάνουμε τον Δήμο Βέροιας, ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης, φορέα καινοτόμων και εφαρμόσιμων πολιτικών.

Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Θα την αναπτύξουμε άμεσα μέσα από συγκροτημένο πρόγραμμα και θα την παρουσιάσουμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, μέσω των προσώπων που θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό μας. 

Σήμερα κάνουμε το ξεκίνημα. Ξεκινάμε ακούγοντας την προτροπή των πολιτών και αντλώντας δύναμη, από τη δύναμη των πολιτών. Μόνο από τους πολίτες παίρνουμε πλέον εντολή και χρίσμα, και έχοντας τη στήριξη των πολιτών, ξεκινάμε τον αγώνα μας." 

Δεν υπάρχουν σχόλια: