Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Να τιμωρηθεί η ΑΕΚ για την αξιοπιστία


index(9)Από την Δευτέρα, μόλις ξεπεράστηκε το αρχικό σοκ για τα όσα έγιναν στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, άρχισε να λειτουργεί ένα "σύστημα" προστασίας της κιτρινόμαυρης ομάδας. Κάποια τηλεοπτικά κανάλια και μέρος εφημερίδων, προσπαθούν να επηρεάσουν συναισθηματικά την αθλητική κοινωνία, ώστε η απόφαση να μην εμπεριέχει ποινή αφαίρεσης βαθμών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Παρουσιάζουν παλιούς παίκτες και παράγοντες οι οποίοι μιλάνε για τα όσα προσέφερε η ΑΕΚ στο Ελληνικό πρωτάθλημα, την προσφυγιά, αφήνοντας να κυλήσει και ένα δάκρυ. Άλλοι πάλι πάνε να τα φορτώσουν όλα πάνω στον διαιτητή Τριτσώνη γιατί δεν συνέχισε το παιχνίδι ώστε η ΑΕΚ να μην κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

Μάλιστα. Όποιος θέλει θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, θα ξυλοκοπεί, θα λεηλατεί, θα τρομοκρατεί, θα γίνεται προσωρινή διακοπή και αφού εκκενωθεί το γήπεδο, θα συνεχίζεται το παιχνίδι. Πολύ ωραία πράγματα. Εξαιρετική λογική. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Άλλοι πάλι μιλούν για προβοκάτσια. Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι οι εισβολείς ήταν φίλαθλοι της Βέροιας για να διακόψουν τον αγώνα και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ.
Το πιο "ωραίο" το είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος. "Εάν υποβιβασθεί η κατακρεουργημένη από την διαιτησία ΑΕΚ θα έχει συντελεστεί ένα τεράστιο έγκλημα και η παράγκα θα είναι πάλι νικητής!"
Άκουσον, άκουσον. Δηλαδή αν καταστρατηγηθούν οι υφιστάμενοι νόμοι και δεν τιμωρηθεί η ΑΕΚ, δεν θα βγει νικήτρια η …παράγκα; Και από πότε τον κ. Αλαφούζο τον έπιασε η συμπόνοια για την κατακρεουργημένη ΑΕΚ, όχι από την διαιτησία αλλά από τους παράγοντές της και μια μερίδα φιλάθλων της και κάνει τέτοια …τιτιβίσματα;
Όσοι ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα, όπως μπορεί να γίνει η Βέροια, για να σώσουν την ΑΕΚ, θα πλήξουν ανεπανόρθωτα (για άλλη μια φορά) την αξιοπιστία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις σε μια περίοδο που η πατρίδα μας βάλετε από παντού.
Υ.Γ.: Φανταζόμαστε πως σε περίπτωση που δεν τιμωρηθεί - υποβιβαστεί η ΑΕΚ, η Βέροια που, τυχόν, πληρώσει το μάρμαρο, θα προσφύγει στην ΟΥΕΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: