Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Der Standard:Τουριστικό αφιέρωμα στην Ελλάδα

"Η Ελλάδα επανέρχεται ως αγαπητός προορισμός για διακοπές και αυτό δεν πρέπει να προξενεί απορία, καθώς η πεντακάθαρη θάλασσα, ο ήλιος και τα θαυμάσια τοπία, απέχουν λιγότερο από δύο ώρες πτήσης" τονίζεται στην εισαγωγή του δισέλιδου τουριστικού αφιερώματος με τίτλο Τρεις χιλιάδες νησιά, ήλιος και θάλασσα, στο ένθετο Ταξίδια της αυστριακής εφημερίδας "Der Standard".
Όπως επισημαίνεται, η αυξητική τάση της ζήτησης για την Ελλάδα βρίσκεται στα ύψη και η χώρα θα είναι εφέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για διακοπές, με τα επί μέρους αυστριακά ταξιδιωτικά γραφεία να ανεβάζουν την αύξηση των κρατήσεων από Αυστρία για Ελλάδα μέχρι και 40%, σε σχέση με πέρυσι και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να αναφέρει πως μέσα στο 2013 θα την επισκεφθούν πάνω από 17 εκατομμύρια τουρίστες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός των επισκεπτών την περυσινή χρονιά ήταν 15,5 εκατομμύρια και η αγάπη τους προς την Ελλάδα με τα 3.000 νησιά της δεν μειώθηκε, αφού τώρα που η ίδια καταβάλει προσπάθειες να τους ξανακερδίσει, αυτοί ξανάρχονται με ευχαρίστηση. Ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί, αφενός στο ότι αυτός ο παράδεισος βρίσκεται ούτε δύο ώρες αεροπορικώς μακριά από την Αυστρία και αφετέρου στο ότι η χώρα είναι τόσο πολύμορφη ώστε να ικανοποιεί όλους τους επισκέπτες, είτε αυτοί αναζητούν τη θάλασσα, είτε την περιπέτεια, είτε τον πολιτισμό.
Στο αφιέρωμα γίνονται αναφορές και περιγραφές μερικών νησιών, των ιδιαιτεροτήτων τους και των προσφορών τους για τους επισκέπτες όπως, για παράδειγμα, στη Μύκονο και την Ίο που χαρακτηρίζονται νησιά του πάρτι, στην Ηράκλεια, ένα από τα μικρότερα νησιά με παροιμιώδη ησυχία, στην Κέρκυρα και τους δεσμούς της με την Αυστρία, λόγω και της αυτοκράτειρας Ελισάβετ.
Επίσης, προτείνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της Ελλάδας, να επισκεφθούν οπωσδήποτε την Αθήνα, το Αρχαιολογικό Εθνικό Μουσείο, την Ακρόπολη και το Μουσείο της, το Νομισματοκοπείο και την Εβραϊκή Συναγωγή.
Τέλος, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι αυτή η ποικιλία προσφοράς της Ελλάδας, από τους πολιτιστικούς θησαυρούς μέχρι τις ειδυλλιακές τοποθεσίες, από τα νησιά για πάρτι μέχρι τις παραλίες που προτιμούν οικογένειες οι οποίες διψούν για ήλιο, είναι εκείνα που καθιστούν τη χώρα ένα από τους πλέον αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: