Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

"Ένα Ναι, επτά Ζωές": Μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη Δωρεά Οργάνων

Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) πραγματοποιούν δεκαήμερη εκστρατεία, για την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών στα θέματα των μεταμοσχεύσεων και της Δωρεάς Οργάνων, μιας πράξης αλτρουϊσμού προς την ανθρώπινη ζωή.
Με το σύνθημα "Ένα Ναι, επτά Ζωές" και με καθημερινές εκπομπές, η ΕΡΤ, από τις 15 έως 23 Απριλίου, ενημερώνει τους πολίτες για τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων ως ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής προς το συνάνθρωπο.
Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν αφορούν στη διασφάλιση της εθελοντικής δωρεάς και την ανάδειξη των πραγματικών διαδικασιών από τον δότη οργάνων στους λήπτες, καθώς και το κοινωνικό όφελος της μεταμόσχευσης. Επίσης, θα συζητηθούν από ειδικούς επιστήμονες θέματα βιοηθικής, ιατρικής επιστήμης και φιλοσοφίας γύρω από τη μεταμόσχευση, καθώς και τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου ως τη βασική προϋπόθεση για τη Δωρεά Οργάνων.
Παράλληλα, άνθρωποι που έχουν μεταμοσχευτεί ή που περιμένουν το δώρο ζωής καθώς και συγγενείς δοτών οργάνων καταθέτουν τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους, για το νόημα που έχει δώσει η Δωρεά Οργάνων στη ζωή τους μέσα από τη προσμονή, την απώλεια και την αναγέννησης.

Για να γίνει η επαύριο της ζωής, πάλι ζωή.

Οδυσσέας Έλύτης

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου στο θέατρο Badminton στις 23 Απριλίου, 20:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Γιώργος Αιγιώτης, Φωτεινή Δάρρα, Θάνος Καληώρας, Μαίρη Λίντα, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μπάμπης Τσέρτος.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το 1147.

Επισυνάπτονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση, τη Δωρεά Οργάνων και το ρόλο του Ε.Ο.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: