Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Πέταξαν έξω τον Λιάπη


Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών διεγράφη από τα μητρώα του κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, καθώς παραβίασε σειρά διατάξεων του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται ελάχιστες ώρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για... τέλος ανοχής στα προνόμια των βουλευτών.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να επεξεργαστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή σε σύνταξη) που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων τους που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

"Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος".

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λιάπη ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 30 Δεκεμβρίου. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν έδωσε το παρών στην ακροαματική διαδικασία, καθώς βρισκόταν σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: