Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο απαγορευμένος δρόμος της Γαλλίας - Ομορφιά και κίνδυνος συνυπάρχουν στο ίδιο φόντο

Μπορεί να μοιάζει με ένα μικρό παράδεισο στα μάτια ενός ταξιδιώτη, ωστόσο αυτό το γραφικό δρομάκι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.
Είναι γνωστό ως "Grands Goulets" και χτίστηκε μεταξύ του 1843 και 1854 μεταφέροντας τους ταξιδιώτες μέσα από τα βουνά της περιοχής Rhône-Alpes στη Γαλλία.

Μετά από 156 χρόνια λειτουργίας, η γαλλική κυβέρνηση αναγκάστηκε το 2005 να κλείσει οριστικά τον ιστορικό δρόμο, μετά από μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, οι κάτοικοι του Vercors πήραν την απόφαση για την δημιουργία ενός δρόμου, για να σταματήσουν να είναι τόσο απομονωμένοι. Ωστόσο χωρίς να διαθέτουν τη σημερινή τεχνολογία, η κατασκευή ενός τέτοιου δρόμου φαινόταν αδιανόητη. Σε αυτό το βίντεο φαίνονται οι δυσκολίες που περνούσαν για να διασχίσουν την περιοχή.
Ο χώρος ανάμεσα στα δύο βουνά κόβει την ανάσα μέχρι και σήμερα, αποτελώντας μια ζωντανή υπενθύμιση την χρονοβόρας και επικίνδυνης διαδρομής. Πλέον ο δρόμος είναι εγκαταλελειμμένος, ωστόσο αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα για τους τολμηρούς ποδηλάτες και πεζοπόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: