Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες: Η Ελλάδα σε λευκό κλοιό

Μοναδικό θέαμα σε Ξάνθη, Μέτσοβο, Ελατοχώρι, Καϊμακτσαλάν, μέχρι και την Κρήτη 

Η γιορτινή περίοδος ξεκίνησε και όλη η χώρα "ντύνεται" στα λευκά. Από την Ξάνθη μέχρι τα Σφακιά έπεσε χιόνι και πέρα από τα προβλήματα που ενδεχομένως να δημιουργηθούν, η εικόνα είναι μαγική. Τα χιονοδρομικά κέντρα όλης της χώρας είναι έτοιμα να υποδεχτούν τον κόσμο που θέλει να απολαύσει από κοντά το χιόνι, ενώ τα βουνά και τα ποτάμια της χώρας προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Στα λευκά έχουν αρχίσει να ντύνονται και τα Ασκύφου του δήμου Σφακίων, όπου ρίχνει χιόνι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν προκύψει προβλήματα από τη χιονόπτωση ή κλείσιμο του δρόμου. Για το λόγο αυτό δεν έχει κριθεί απαραίτητο μέχρι τώρα να αποφασιστεί κλείσιμο του σχολείου. Η παρακάτω φωτογραφία από το aera.gr e-magazine δείχνει το λευκό τοπίο στα Ασκύφου πριν από λίγες ώρες.Και το Λασίθι στα λευκά:Κινηματογραφικό και χριστουγεννιάτικο το σκηνικό μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Κατερίνη. Το χιόνι έχει καλύψει με τις νιφάδες του τα έλατα από την κορυφή ως...τα νύχια!
Πιο συγκεκριμένα, ο δρόμος που οδηγεί στο Ελατοχώρι Πιερίας προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα στους περαστικούς. Η εικόνα που παραπέμπει σε Ελβετία, Αυστρία και άλλους χειμωνιάτκους τουριστικούς προορισμούς, είναι άκρως ελληνική και για την ακρίβεια, βορειοελλαδίτικη. Με αλυσίδες και λίγη παραπάνω προσοχή οι διερχόμενοι οδηγοί περνούν μέσα απο το δάσος, καθώς ο αυτοκινητόδρομος διατηρείται σε καλή κατάσταση. Ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου είναι κατάλληλα "στολισμένος" και υπόσχεται στους επισκέπτες... πίστες γεμάτες πλούσιο φυσικό χιόνι!  (φωτο απο katerinipress.blogspot.gr)

Το Περτούλι, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα, όταν χιονίζει γίνεται από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας.Χιόνι στο Μέτσοβο:Το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, ο Όλυμπος, "ντύθηκε" και αυτός στα λευκά:Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καιμάκτσαλαν είναι έτοιμο για ακόμα μία χρονιά να γεμίσει από επισκέπτες:


 
Χιόνια και στην Άρτα :


Νεστόριο

 
3-5 πηγάδια

 
Τρίκαλα Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: