Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο Πύργος του Άιφελ πένθησε για τους 12 "άγγελους" του Charlie Hebdo

Ο Πύργος του Άιφελ πένθησε για τους 12 `άγγελους` του Charlie Hebdo (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Η Γαλλία πενθεί. Και δεν γίνεται μαζί της να μην πενθήσει και το απόλυτο σύμβολό της: ο Πύργος του Άιφελ. Τα φώτα έσβησαν ακριβώς στις 19:00 (τοπική), το Τροκαντερό σκοτείνιασε και ο Πύργος υποκλίθηκε στις 12 αθώες ψυχές που εκτελέστηκαν στην επίθεση κατά του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Για εκείνους που έχουν επισκεφτεί έστω και μια φορά τον Πύργο του Άιφελ η εικόνα προκαλεί δέος. Αλλά δεν χρειάζεται να έχει πάει κανείς μέχρι το Παρίσι για να συγκλονιστεί από την εικόνα του Πύργου του Άιφελ, του συμβόλου της Γαλλικής πρωτεύουσας, που είναι πάντα μέσα στα φώτα, να βυθίζεται στο σκοτάδι.




Το Παρίσι για λίγη ώρα δεν ήταν η πόλη του Φωτός. Ήταν μια πόλη που πενθούσε. Που έκλαιγε, πονούσε, οργιζόταν γιατί δυο φανατικοί αποφάσισαν να της πάρουν τα "παιδιά" της.



Το Τροκαντερό φωτίζεται από τη λάμψη του Πύργου. Αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο. Ο Πύργος "έσβησε", "σίγησε". Μαζί του ολόκληρη η πόλη. Πένθος. Θλίψη. Τιμή...




Ήταν ο τρόπος, μικρός, να αποχαιρετίσει το Παρίσι τους νεκρούς του Charlie Hebdo, τους 12 αθώους που πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του τυφλού θρησκευτικού μίσους και της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: