Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: Προπονητής της εξέδρας ο Σαμαράς

Παπανδρέου: Προπονητής της εξέδρας ο Σαμαράς
"Η χώρα χρειάζεται ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το μεσημέρι στους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος από τη νότια και νησιωτική Ελλάδα, στην Αθηναΐδα.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων που έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις αλλά και να ξεκινήσουν υπεύθυνες και μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα ενώ υπογράμμισε: "Έχουμε καθαρή πολιτική ταυτότητα, το Κίνημά μας των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Αυτή είναι εγγύηση για όποια συνεργασία κυβερνητική ή άλλη σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο".Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών που πρεσβεύουν, όπως ανέφερε, τις "πολιτικές και τις αξίες, της βαθιάς πίστης στην δημοκρατία, την συμμετοχή, την διαβούλευση, την διαφάνεια, με βαθιά προσήλωση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, με σιγουριά ότι η ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντός μας, του πολιτισμού μας".

"Θα κάνουν τα πάντα να μας κάμψουν. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Ποτέ δεν μας λύγισαν τα χτυπήματα. Μόνο μας πείσμωσαν", σημείωσε, λέγοντας ότι στη Βουλή θα υπηρετήσει μόνο τους πολίτες που θα εμπιστευτούν.

"Πολλές αποφάσεις που πόνεσαν τον κόσμο δεν θα χρειαζόταν ποτέ να τις πάρουμε, αν οι εμπρηστές της χώρας δεν την είχαν αφήσει ήδη χρεοκοπημένη", είπε σε μια αποστροφή του λόγου του και συμπλήρωσε ότι όσο ήταν πρωθυπουργός έκανε το πατριωτικό του καθήκον.

Επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνησή του, χαρακτηρίζοντάς τον "προπονητή της εξέδρας", και κάλεσε τους υποψηφίους του Κινήματος να πουν παντού ότι "η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν".

Πρόβαλε εξάλλου την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο δημοκρατικών, συμμετοχικών, αποκεντρωτικών, προοδευτικών αλλαγών της περιόδου 2009-2011, που διακόπηκε, όπως είπε, και υπογράμμισε ότι το Κίνημα μιλά για το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, βασισμένο σε τρεις άξονες:

"Απελευθέρωση των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους με κάθε λογής συμφέροντα. Με Θεσμούς που λειτουργούν και προστατεύουν τον πολίτη από κάθε μορφής αυθαιρεσία. Αποτρέπουν την σπατάλη του πλούτου της χώρας. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τον δεύτερο άξονα. Αυτόν της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης. Ένα κράτος σωστό, αποτελεσματικό, αποκεντρωμένο, όχι γραφειοκρατικό, με διαφάνεια, είναι και το κράτος που μπορεί να εξασφαλίσει δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, σωστές υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ασφάλισης και προστασίας του περιβάλλοντος... Τέλος ο τρίτος άξονας έχει προϋπόθεση και ένα κράτος που λειτουργεί και έναν πολίτη ασφαλή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: