Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τόλκας: "Μπορούμε να ξαναβάλουμε την Ημαθία μπροστά και το έχουμε αποδείξει"

tolkas

Το 2009, όταν πρωτοεκλέχτηκα Βουλευτής, κλήθηκα να αντιμετωπίσω μια πρωτόγνωρη κρίση χωρίς η γενιά μου να ευθύνεται γι αυτήν. Λάβαμε αποφάσεις δύσκολες που όμως βοήθησαν να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Προσωπικά ανέλαβα θέσεις ευθύνης στις οποίες ανταποκρίθηκα με αποτελεσματικότητα και πάντα προς όφελος της χώρας και του τόπου μας. Αυτό το έργο αναγνωρίστηκε πρόσφατα σε Διεθνές Συνέδριο.
Για την Ημαθία κατέβαλλα όλες μου τις δυνάμεις και ανέλαβα την επίλυση χρόνιων προβλημάτων τα οποία είχαν αφεθεί στην τύχη τους.

Ενδεικτικά, κατά την θητεία μου η Ημαθία δεν έχασε μία υπηρεσία ή δημόσια θέση σε αντίθεση με το 2012-2014. Διατηρήθηκαν τότε το τελωνείο, το χημείο, η επιθεώρηση εργασίας, τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα. Χρηματοδοτήθηκε το έργο της παλαιάς μητρόπολης αλλά και του εικονικού μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, εξασφαλίσθηκε η πλήρης χρηματοδότησης για αποπεράτωση του δικαστικού μεγάρου, η στήριξη των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας. Την τελευταία στιγμή αποτρέψαμε την παύση του δρόμου Πατρίδα – Νάουσα που σήμερα κατασκευάζεται. Στηρίξαμε τους αγρότες με τις επιστροφές ΦΠΑ, τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις κάρτες διέλευσης αυτοκινήτων για Ρωσία, τη διασφάλιση των εξαγωγών προς Ρωσία. Μίλησα κι έπραξα πάντα υπεύθυνα δίχως να χαϊδεύω αυτιά και δίχως να υπολογίζω πολιτικό κόστος για μια διαφορετική πολιτική πρόταση για την Ημαθία, για τη μορφή του Καλλικράτη, για την δημόσια παιδεία και υγεία στον τόπο μας.
Για το παραπάνω έργο με τιμήσατε με την ψήφο σας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.
Στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα επιλεγούν οι πολιτικές που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας. Ο κάθε πολίτης σήμερα γνωρίζει τόσο την κατάσταση της οικονομίας όσο και τα προγράμματα των κομμάτων.
Η επιλογή που θα κάνει ο καθένας πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα, με λογική και όχι υπό καθεστώς τρόμου.
Στις εκλογές συμμετέχω ως υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Αποτελεί μια επιλογή ευθύνης ώστε να ξαναβρεθούμε με τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής απέναντι στην δεξιά ή αριστερή συντήρηση.
Αποτελεί επιλογή υπέρβασης ώστε να διαμορφωθούν οι όροι εκπροσώπησης της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που διαμορφώνεται.
Αποτελεί την αρχή μιας νέας πολιτικής προσπάθειας η οποία διεκδικεί α) την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και της συμμετοχής των πολιτών, β) την στήριξη και αλληλεγγύη σε όσους περιθωριοποιήθηκαν από την ανισότητα του πλούτου, γ) την βιώσιμη ανάπτυξη που εδράζεται στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας ιστού.
Αποτελεί την συνέχεια προσφοράς στον τόπο μας.
Μπορούμε να ξαναβάλουμε την Ημαθία μπροστά και το έχουμε αποδείξει.
Άγγελος Τόλκας
Υποψήφιος Βουλευτής
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: