Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Άγγελος Τόλκας: "Είναι τιμή για εμένα που συμμετέχω στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ."

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων Βουλευτών Ημαθίας από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τον λόγο πήρε ο τέως υφυπουργός Άγγελος Τόλκας, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα και τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια. 
"Είναι πολύ τιμητικό για εμένα να συμμετέχω στο ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., τα στελέχη του οποίου προέρχονται μέσα από την ίδια την κοινωνία και όχι από διαδικασίες κομματικών οργάνων. Ξεκινάμε από την αρχή και όχι από το μηδέν, γιατί η επόμενη ημέρα θα έχει απαιτήσεις και θα προχωρήσουμε". 
Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του κυρίου Τόλκα στην χθεσινή παρουσίαση στο ξενοδοχείο "Αιγές Μέλαθρον":

"Όλα έγιναν πολύ πιεστικά. Μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές. Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο, με υποψηφίους που δεν προέρχονται από διαδικασίες κομματικών οργάνων, αλλά από την κοινωνία. Το έφερε η μοίρα να γίνω το 2009 υφυπουργός, στη δυσκολότερη περίοδο. 
Την περίοδο της πτώσης της κυβέρνησής μας. Τότε με διάφορες πιέσεις, στελέχη και της παράταξής μας απειλούσαν ότι, αν δεν πάρουμε πίσω την απόφαση του δημοψηφίσματος, θα έριχναν την κυβέρνηση. Και τότε δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Πήραμε μέτρα δύσκολα, πληγώσαμε το λαό, οι Έλληνες ήρθαν στα όριά τους αλλά διακυβεύβονταν περισσότερα πράγματα. Απέναντί μας ήταν όλες οι δυνάμεις που έλεγαν ότι μπορούσαν να τα κάνουν καλύτερα, με Ζάππεια, με λύσεις Λατινικής Αμερικής κ.α. 
Έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κάνει μεγάλες κωλοτούμπες και τάζει ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση, χωρίς να απαντά που θα βρει τα λεφτά. Η φωτιά έσκασε στα χέρια μας. Η κρίση έφερε το μνημόνιο. Αναλάβαμε ευθύνες, που δεν μας αναλογούσαν. 
Η Ελλάδα χρειαζόταν χρήματα με χαμηλό επιτόκιο και αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις δύσκολες. Τότε είχαμε ένα σχέδιο για την ΕΡΤ και η αντιπολίτευση διαφώνησε. Δείτε που έφτασε σήμερα. Κόψαμε όλα τα διαφημιστικά κονδύλια, για να πληρώσουμε άλλες υποχρεώσεις και οι εφημερίδες μας χτυπούσαν. 
Η κυβέρνηση τότε έπεσε χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια στη χώρα. Είμαι με το Κίνημα και όχι με το ΠΑΣΟΚ, διότι, ενώ δώσαμε αγώνες, το ΠΑΣΟΚ έχασε όλες τις δυνάμεις που το στήριζαν, έμειναν πολιτικά άστεγοι. Όταν προσπαθήσαμε να πούμε ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση, μετά τις ευρωεκλογές, μας αντιμετώπισαν με κριτική. 
Δεν είμαστε ένα κόμμα εξουσίας. Μπορούμε να λέμε αλήθειες, δεν μπορούμε να μιλάμε για τα παλιά ποσοστά εξουσίας, αλλά με μικρά και κρίσιμα ποσοστά. Ρυθμιστές της επόμενης ημέρας του πολιτικού τοπίου με ένα σκοπό, να κάνουμε τους πολίτες διαμορφωτές του αύριο. 
Ξεκινάμε από την αρχή και όχι από το μηδέν, γιατί η επόμενη ημέρα θα έχει απαιτήσεις και θα προχωρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: