Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στις Βρυξέλλες


Με παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία θα ντυθεί το γνωστό αγαλματίδιο-σύμβολο των Βρυξελλών, Manneken-piss, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων (Plaisirs d' Hiver 2011), που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου του 2012 και στις οποίες «η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ΕΟΤ στο Βέλγιο.

Το διάστημα αυτό έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις με ελληνικά μουσικο-χορευτικά συγκροτήματα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Βελγίου. Στην εναρκτήρια εκδήλωση, που θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου του 2011, ώρα 18:00, στην Grand-Place, θα ακουστεί η μουσική σύνθεση «Who pays the ferryman» του Γιάννη Μαρκόπουλου και θα ερμηνευθεί το τραγούδι «Χρώματα και Αρώματα» από τον Αλέξανδρο Μπελλέ.


Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδρομή των επισήμων, με προπομπό μέλη Ελληνικών Συλλόγων του Βελγίου με παραδοσιακές φορεσιές, προς την Place St. Catherine, όπου βρίσκεται ο πυρήνας της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου του 2011, στις 14:00, παρουσία επισήμων και του ελληνικής καταγωγής υπουργού Τουρισμού της Γαλλόφωνης Κοινότητας Βελγίου (COCOF), Χρήστου Δουλκερίδη, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Manneken-pis που θα φορά παραδοσιακή ελληνική ενδυμασία.


Η χριστουγεννιάτικη αγορά Plaisirs d' Hiver διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από την πόλη των Βρυξελλών, στοχεύοντας σε κοινό 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών, εκ των οποίων το 20% είναι τουρίστες. Οι επισκέπτες, που ανήκουν στην κατηγορία «shopping 'n' spending», έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης, απολαμβάνοντας πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και αγορών από τα 284 περίπτερα (chalets) που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος διαδρομής 2 χιλιομέτρων, από την Grand Place έως την Place St. Catherine, με σημείο αναφοράς ένα μεγάλο παγοδρόμιο.


Το γραφείο ΕΟΤ Βελγίου θα συμμετέχει στη διοργάνωση με 8 περίπτερα παρουσίασης/πώλησης ελληνικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης και μόνιμο Info-point για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη βελγική αγορά. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο δήμαρχος Βρυξελλών, Freddy Thielemans, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Γεώργιος Κολέτσος, επισημάνθηκε από τους διοργανωτές πως «η επιλογή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στο Plaisirs d' Hiver 2011 ήταν μια συνειδητή απόφαση του Δήμου Βρυξελλών, για να βοηθήσει την Ελλάδα στη μεταλαμπάδευση μιας θετικής εικόνας προς το βελγικό κοινό, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή».


Ο κ. Κολέτσος, στην ομιλία του, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ένας διαχρονικός προορισμός, με ένα συνεχώς εξελισσόμενο προϊόν. Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και προώθηση διαφοροποιημένων και ποιοτικών τουριστικών προϊόντων, μέσα από τις μοναδικές και ποικίλες τουριστικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο κάθε τουρίστας που επισκέπτεται και ανακαλύπτει την Ελλάδα όλο τον χρόνο», προσθέτοντας ότι «στη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου, η πόλη των Βρυξελλών θα έχει άρωμα Ελλάδας από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της μεγάλης χριστουγεννιάτικης αγοράς».


Σημειώνεται, τέλος, ότι η τουριστική αγορά του Βελγίου παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική με προορισμό την Ελλάδα, καθώς επίσημα στοιχεία των αεροπορικών αναχωρήσεων από το Βέλγιο καταγράφουν περίπου 720.000 ταξιδιώτες προς ελληνικούς προορισμούς για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: