Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πάνος Μπιτσαξής... Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα αποχωρήσω


Ο Πάνος Μπιτσαξής προανήγγειλε την αποχώρησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική για τον Αθλητισμό. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, σημαίνει και τη δεδομένη αποχώρησή μου. Θα περιμένω μέχρι και την ψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία έχει οριστεί στις 7 Δεκεμβρίου».

Αρχικά ο Πάνος Μπιτσαξής ανέφερε: «Στις 4 Αυγούστου μετά από ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου του Υπουργείου Οικονομικών, περιόρισε τις χρηματοδοτήσεις για τον Αθλητισμό κατά 51%. Ουσιαστικά πρόκειται για συρρίκνωση 30 εκατομμύρια ευρώ. Ουσιαστικά, μας είπαν να λειτουργήσουμε με το 25% των χρημάτων που δίνονταν το 2008. Ο Αθλητισμός καλύπτει το 0,2% του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους. Στο πεδίο των επενδύσεων καλύπτει μόλις το μισό χιλιοστό. Είναι αδύνατο να προχωρήσει έτσι ο Αθλητισμός».


Συνεχίζοντας δήλωσε: «Θέλει την μπακέτα του Χάρι Πότερ. Δεν μπορεί να γίνει. Το έχω καταστήσει σαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Εγώ θεωρώ ότι ο Αθλητισμός είναι ένα δημόσιο αγαθό, ισοδύναμο με την Υγεία και την Παιδεία. Αν είχα την πεποίθηση ότι η χώρα θα σωθεί με αυτή τη μείωση, θα ήμουν ο πρώτος που θα το υποστήριζε.


Δεν με βρίσκει αυτή η πολιτική σύμφωνο. Οι πόροι του Αθλητισμού που χρησιμοποιούνται είναι ελάχιστοι. Και ο φόρος που καταβάλλεται βαρύς. Οι Έλληνες αθλητές στενάζουν από υποχρηματοδότηση. Το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν είναι μόνο αβέβαιο, αλλά οδηγούνται σε κλείσιμο. Σε μαρασμό. Εκτιμώ ότι αυτή η πολιτική οφείλει να τροποποιηθεί».


Ο κ. Μπιτσαξής κατέστησε σαφές πως, αν δεν αλλάξει η πολιτική προς τον Αθλητισμό θα αποχωρήσει από τη θέση του γενικού γραμματέα: «Έγινε σύσκεψη με τους τρεις εκπροσώπους των κομμάτων, Εμινίδη από το ΠΑΣΟΚ, Ιωαννίδη από τη Νέα Δημοκρατία και Ανατολάκη από το ΛΑ.Ο.Σ. Ενημέρωσα όλους τους υπεύθυνους και υπάρχει μια ακτίδα φωτός ότι θα γίνει αντιληπτό. Πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση για να διορθωθεί.


Ο ελληνικός Αθλητισμός οφείλει να λειτουργήσει. Δεν είναι σωστή η συρρίκνωσή του. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, σημαίνει και τη δεδομένη αποχώρησή μου. Θα περιμένω μέχρι και την ψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία έχει οριστεί στις 7 Δεκεμβρίου».


Όπως είπε ο Αθλητισμός, χρειάζεται 100 εκατ. ευρώ για την παραγωγική δράση του: «Μακάρι να έρθει κάποιος και να κάνει διαχείριση. Εγώ δεν μπορώ. Αν είναι να κλείσεις 20 αθλητικά κέντρα, τότε γίνεται. Απαιτείται επανεξέταση λειτουργίας των δύο μεγάλων κέντρων, του Ολυμπιακού Σταδίου και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ενδεικτικά, στο ΟΑΚΑ από τα 23 εκατ. ευρώ που ήταν τα έξοδά του, φτάσαμε στα 10-11 εκατομμύρια».

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: