Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ο Δήμος Βέροιας πέτυχε την προσωρινή αναστολή της απόφασης για την δημιουργία λατομείου στο Ξηρολίβαδο

Ο Δήμος Βέροιας στην προσπάθεια του να βοηθήσει και να προστατέψει τους κατοίκους του Βερμίου και τους δημότες του, (όπως είναι ήδη γνωστό) άσκησε αίτηση αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Η απόφαση αυτή ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου έκτασης #540,975# στρεμμάτων στην περιοχή Ξηρολίβαδο του Δ.Δ. Κουμαριάς του Δήμου Βέροιας, από την εταιρεία "ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.". Ο Δήμος Βέροιας ταυτόχρονα ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής περί αναστολής ισχύος της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Την 6η Οκτωβρίου 2009 ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και Πρόεδρος του Ε΄ τμήματος, χορήγησε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλει την ισχύ της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας.
Ήδη ο δικηγόρος του Δήμου Βέροιας κ. Γεώργιος Παπαστεργίου, έδωσε εντολή επίδοσης της προσωρινής διαταγής αναστολής στους συναρμόδιους Υπουργούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αναστέλλεται προσωρινά κάθε περαιτέρω ενέργεια σε σχέση με τη λειτουργία του λατομείου στην περιοχή Ξηρολίβαδο του Δ.Δ. Κουμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: