Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Καταγγελία της Αντωνίας Χαρίση

ΠΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΕΚΑΠ
2. Γραφείο Γραμματέα Κινήματος
Σύντροφοι
Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έδωσαν λαμπρή νίκη στο κίνημά μας και τη δυνατότητα να κυβερνήσει με ισχυρή αυτοδυναμία. Όπως όλα τα στελέχη, έτσι και εγώ από την πλευρά μου, ως υποψήφια βουλευτής του Κινήματος, συνέβαλα ουσιαστικά στο νικηφόρο αποτέλεσμα της Ημαθίας. Βέβαια θα προτιμούσα να αναφερόμαστε μόνο σε ευχάριστα θέματα τις μέρες αυτές, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό, αφού τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο στην Ημαθία με αναγκάζουν να γίνω και δυσάρεστη.
Η καταγγελία μου αυτή αφορά την συντρόφισσα κ.............................. μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας την οποία καταγγέλλω ότι:
1. Ανέπτυξε επ΄ αμοιβή εργασιακές σχέσεις με το γραφείο του υποψηφίου βουλευτή Ημαθίας κ. Τόλκα, αμέσως μόλις προκηρύχτηκαν οι εκλογές.
2.Σε συνεδρίαση της Ν.Ε. στις 18/9/2009, κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, και ενώ τέθηκε το θέμα από τα μέλη της Ν.Ε. και του Γραμματέα με σκοπό να προστατευθεί η εικόνα του οργάνου και οι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως η στάση της εν λόγω κυρίας υπήρξε έντονα προκλητική και απαξιωτική.
3.Επιπλέον η κ. .......... και στην εκλογική αναμέτρηση το 2007, όντας αναπληρώτρια γραμματέας της Δ.Ο. Βέροιας, ανέλαβε υπεύθυνη του εκλογικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ έναντι αμοιβής, παρά το γεγονός ότι η προσφορά των θεσμικών οργάνων στηρίζεται στον εθελοντισμό. Αντιθέτως επειδή δεν μπόρεσε στις πρόσφατες εκλογές επ΄ αμοιβή να αναλάβει υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε άμεσα το γραφείο του κ. Τόλκα, αφού οι εκλογές αποτελούν διαχρονικά για την ίδια και την οικογένειά της τρόπο βιοπορισμού.
4.Το θέμα αυτό δεν τέθηκε προεκλογικά από σεβασμό προς τον συνυποψήφιό μου κ. Τόλκα και επειδή δεν θέλησα να προκαλέσω εσωτερικά προβλήματα κατά την προεκλογική περίοδο.
Ως εκ τούτου:
α) Με σεβασμό στις αρχές και στις αξίες του κινήματός μας, τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν την οργάνωσή μας τη λειτουργία και τη δημόσια εικόνα του και οι οποίες επισημάνθηκαν προεκλογικά και με εγκύκλιο του Γραμματέα του Κινήματος και
β) με πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι η έμμισθη μεροληψία της κ. ......... αποτελεί κακό προηγούμενο για την εύρυθμη λειτουργία των θεσμικών οργάνων μας στην Ημαθία,
Θεωρώ ότι προκλήθηκε ζημιά όχι μόνον στην δική μου υποψηφιότητα, αλλά και στην υποψηφιότητα των άλλων συνυποψήφιων μου και ζητώ από την Ν.Ε. Ημαθίας την άμεση παραπομπή της κ. ..................... στην ΕΚΑΠ με το ερώτημα της διαγραφής, καθώς επίσης την τοποθέτηση του καθενός ξεχωριστά των μελών της Ν.Ε. επί του θέματος το οποίο θεωρώ πρωτόγνωρο και απαράδεκτο και ηθικά και δεοντολογικά για τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία μέχρι σήμερα.
Η καταγγέλλουσα
Αντωνία Χαρίση
Τέως υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: