Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Παραίτηση επιτροπής Ε.Χ.Κ. Σελίου


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Προς αξιότιμο κ. Υπουργό Πολιτισμού
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Του Γιοβανόπουλου Γ. Κωνσταντίνου
Προέδρου του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, ν.π.δ.δ.
ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Τσίρη Γεωργίου, Αντιπροέδρου
Ζαχαριάδη Διογένη, Γραμματέα
Τσίρη Αικατερίνης, Ταμία
Καρατζά Νικολάου, Εφόρου
Πεντεφούντα Χρυσάνθης, Μέλους
--------------

Κύριε Υπουργέ,
όσοι χειριζόμαστε κρατικές θέσεις οφείλουμε να αποδεικνύουμε στη ζώσα πράξη φωτεινούς διαδρόμους ως προσήλωση στη μία και μόνη Αποστολή : να μη φθείρουμε τους νέους, απογοητεύοντάς τους από τα πολιτικά τους καθήκοντα, ψαλιδίζοντας τον ενθουσιώδη προβληματισμό τους για τα πράγματα, στραγγαλίζοντας τις ελπίδες τους όταν αγκυρωνόμαστε σε πόστα, πολτοποιώντας τη φαντασία τους στο γουδί των μικροπρεπειών μας.
Στη χιονισμένη γειτονιά του Σελίου είδαν -πολλοί ελπίζουμε- πώς μπορεί να λειτουργήσει κεφάτα ένας δημόσιος οργανισμός δίχως τρομερούς προϋπολογισμούς και εντούτοις χρηστά, απλάνευτα, με αξιοπρέπεια. Στους χώρους ευθύνης μας πρώτοι κριτές οι νέοι. Άραγε, θέλουμε να πάψουν να κατακλύζουν τα μοναχικά internet café, θέλουμε να μην δυσερμηνεύουν ισοπεδωτικά την δημοκρατία με το φαγοπότι των μετρίων, θέλουμε να ορμούν στη δημιουργικότητα αντί μάταια να καταστρέφουν γήπεδα βιτρίνες πανεπιστήμια έτσι που ερημώσαμε τη γη τους? Βεβαίως θέλουμε, τι στην ευχή! Για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον τους για τα κοινά φλογάτο λοιπόν, οφείλουμε μετά τις ρητορείες να τεκμηριώνουμε τη συνέπεια ως πράξη ευθύνης του ισχνού πολιτικού μας αριστοκρατισμού.
Μόνον το δικό μας δημόσιο παράδειγμα μπορεί να κεντρίσει ξανά τους νεολαίους στην αναζήτηση της αρετής.
Κύριε Υπουργέ,
στοιχειώδης πολιτική συνέπεια υπαγορεύει την υποβολή της παραιτήσεώς μας από τα τιμητικά αξιώματα που μας είχαν ανατεθεί στα πλαίσια της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου. Πυξίδα αφοσίωσης υπήρξε για σύμπασα την Επιτροπή το πάθος μας για τον αθλητισμό και η χωρίς διακρίσεις μετεξέλιξη του χειμερινού μας σταδίου. Υπηρετήσαμε δίχως νεποτισμούς, διαφανώς, με ευνουχισμένο τον κυνισμό της εξουσίας, νοικοκυρεμένα, αντιαιρετικά. Φρονούμε δημοκρατικά επιβεβλημένο να καταθέσουμε την άμισθη εντολή που είχαμε αναλάβει από την προηγούμενη κυβερνητική φιλοσοφία, τεκμαίροντας ως μακράς πνοής εργάτες τα μέλη του επιτελικού σχήματος που θα αφιχθεί προς εφαρμογή των σχεδίων σας.
Ως μοντέλο διοικήσεως ενός ν.π.δ.δ. το ισχύον σχήμα της Επιτροπής αποπνέει σηπτικό γήρας. Είναι πασίδηλο ότι χρήζει καινοτόμων βελτιώσεων και θα είναι ευχής έργον αν αποφασίσετε να τάμετε τούτο το λώρο της σιδερόμπαλας. Προχωρήστε άμεσα ει δυνατόν σε διεύρυνση αρμοδιοτήτων, σε κατάργηση της φαραωνικής γραφειοκρατίας, σε νέους τρόπους στελέχωσης διοικούντων με παράλληλη μείωση του αριθμού τους και χρονική επιμήκυνση της θητείας, σε απελευθέρωση μελετητικών δυνατοτήτων, σε διαφανέστερο θεσμό εισιτηρίων - καρτών, σε ευθετότερες επιλογές εποχικού προσωπικού, σε οικονομική αυτοτέλεια αναμορφώνοντας τον τρόπο/ύψος χρηματοδότησης αλλά και το σύστημα εσόδων/δαπανών, στην κτηματογράφηση – ανασκευή χρήσης γης για τη θεραπεία της γάγγραινας του ιδιοκτησιακού.
Σε επίπεδο έργων το Σέλι περηφανεύεται ως μια πευκόφυτη δροσιά ενός μοντέρνου χιονοδρομικού κέντρου με το νεότατο και ασφαλέστατο στόλο αναβατήρων πανελληνίως. Ένας τουριστικός πόλος έτοιμος για ανθοφορία. Πολλά μικρότερα σχέδια παραδίδονται έτοιμα προς υλοποίηση στους συνεπείς διαδόχους, ωστόσο τέσσερις (4) υπερώριμοι στόχοι απαιτούν βαρείς, συνδυαστικές και υπερπείγουσες δράσεις : α) Η άμεση στελέχωση των μονίμων υπαλλήλων του οργανογράμματος δια των περατωθεισών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, β) η μηδενικού κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό απαλλοτρίωση των 100 στρεμμάτων δια της απλής βουλήσεως του Περιφερειάρχη, γ) η πρωτοπόρα ανάδειξη του Σελίου σε εθνικό προπονητήριο ολυμπιακής προετοιμασίας όπως διεπιστημονικά πανθομολογουμένως ενδείκνυται και οπωσδήποτε δ) η υδρονομία του μέλλοντος με την τεχνητή χιόνωση από προεξασφαλισμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ κλειδωμένα στους οικείους κωδικούς της ΓΓΑ που θα αναβαπτίσει το Σέλι όχι μόνο στο χειμερινό τρίμηνο αλλά σε δωδεκάμηνο θησαυρό δράσεων.
Ευχαριστούμε όσους με τόλμη μας εμπιστεύθηκαν τα ηνία, τους μονίμους υπαλλήλους που ακμαία ως ιερολοχίτες μας στήριξαν, εκείνους τους εποχικώς εργασθέντες που απροσωπόληπτα έδωσαν τις μάχες της προόδου όπως και όλους τους εξωγενείς συνεργάτες που συνοδοιπόρησαν στην ορειβασία της φιλοτιμίας. Ευχόμαστε δύναμη και έμπνευση στο δικό σας έργο, αλλά οπωσδήποτε και στα καθήκοντα των νέων λαμπαδηδρόμων της ιστορίας του Σελίου.
Αυτονόητο είναι ότι μέχρις αντικαταστάσεώς μας το τάχιστο δυνατόν, δεν θα εγκαταλείψουμε τη θυμέλη. Έως την αποδοχή των παραιτήσεών μας τηρούμε το καθήκον υπογραφής-λήψης μόνον των επειγουσών λειτουργικών αποφάσεων επ΄ αγαθώ της ρυθμικής ανάσας του αγαπημένου οργανισμού.
Βέροια , Πέμπτη 22.10.2009
Γιοβανόπουλος Κ Τσίρης Γ Ζαχαριάδης Δ Τσίρη Α Καρατζάς Ν Πεντεφούντα Χ
.........................................
Ότι και να πει κάποιος θα είναι λίγα για τους ανθρώπους αυτούς. Ευχαριστούμε πολύ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: