Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Χαρούλα... "Μαζί θα γράψουμε το νέο κεφάλαιο του μεγάλου Δήμου Βέροιας"

Την Κυριακή προσερχόμαστε στις κάλπες για να εκλέξουμε τη Δημοτική Αρχή που θα οδηγήσει τον διευρυμένο Δήμο Βέροιας σε μια νέα και απαιτητική εποχή. Σε μια εποχή όπου πλέον ισχύουν νέα δεδομένα, νέοι συσχετισμοί δυνάμεων, νέες προκλήσεις. Η εποχή αυτή θέλει ανθρώπους ικανούς και άξιους στο τιμόνι της Διοίκησης του Δήμου, κάθε Δήμου.

Εγώ και η ομάδα μου, προσπαθήσαμε τα χρόνια που πέρασαν να εφαρμόσουμε καινοτόμα σχέδια και ιδέες στον τόπο μας, μέσα από συνεργασίες με Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς φορείς, αξιοποιώντας την ελληνική εμπειρία και το έμψυχο δυναμικό του τόπου μας. Ταυτόχρονα έπρεπε να διορθώσουμε και πολλά κακώς κείμενα. Πολλά προβλήματα, τα οποία παραλάβαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Υπήρξε προσωπική μου επιλογή η ισόρροπη διαχείριση της καθημερινότητάς μας. Υπήρξε προσωπική μου επιλογή η υιοθέτηση χαμηλών τόνων και ο παραμερισμός μιας επικοινωνιακής πολιτικής που στην εποχή μας λίγα πράγματα πια πετυχαίνει. Αποτέλεσμα της επιλογής αυτής ήταν να έχουμε περισσότερο χρόνο για δουλειά, αλλά να χρειαστούμε και περισσότερο χρόνο για να "διαφημίσουμε" το πολυποίκιλο έργο μας.

Στην προεκλογική περίοδο που μας πέρασε, η πλειοψηφία των συνυποψηφίων μου κινήθηκε στα πλαίσια της Προγραμματικής Αντιπαράθεσης, της Προγραμματικής Κριτικής, του Προγραμματικού Διαλόγου. Ένας μόνος συνδυασμός με τον επικεφαλής του, λόγω έλλειψης οράματος και απουσίας προγράμματος, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, εξαπέλυσε αυτός και τα κέντρα που επηρεάζει, έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον μας, έναν αήθη πόλεμο κατά εμού της ίδιας προσωπικά.

Απαντήσαμε όπου και όταν προλαβαίναμε. Πώς άραγε μπορείς να ανακόψεις έναν ορμητικό χείμαρρο λάσπης; Ταυτόχρονα, επιλέξαμε να προβάλουμε συστηματικά τόσο το έργο μας, όσο και το Πρόγραμμά μας για τα χρόνια που έρχονται. Ψύχραιμα, υπεύθυνα, πολιτισμένα, με ήθος.

Την Κυριακή εκλέγουμε τη νέα Δημοτική Αρχή του τόπου μας. Σας ζητώ να ψηφίσετε το Νέο Ήθος, τη Γνώση και την Εμπειρία, σας ζητώ να ενισχύσετε το Κοινωνικό Πρόσωπο της Πολιτικής, σας ζητώ να είστε μαζί μου στη Νέα Εποχή που ξημερώνει για τον μεγάλο Δήμο Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: