Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η πεζογέφυρα έτοιμη... για κυκλοφορία


Σήμερα το μεσημέρι παραδίνεται σε κυκλοφορία το έργο της πεζογέφυρας της Οδού Θερμοπυλών, που υλοποιήθηκε από τη Νομαρχία Ημαθίας.

Το έργο επισκέφθηκε το πρωί ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Γιώργο Σουμπέκα, στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού της Ν.Α. Ημαθίας, καθώς και τον εργολάβο.

Μιλώντας για το έργο ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του πολίτη έργο που εδώ και πολλά χρόνια ζητούσε η κοινωνία της Βέροιας.

Η πεζογέφυρα έχει μήκος 45 μέτρα. Το δάπεδο κυκλοφορίας της είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και σκληρή τροπική ξυλεία. Στο κατάστρωμα της γέφυρας τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για την ασφαλή διέλευση των πεζών, ενώ επί της εισόδου και εξόδου της γέφυρας τοποθετήθηκαν ιστοί ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις της ΤΕΟ Α.Ε. και του Νομαρχιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων / Ίδιοι Πόροι – Τέλη Μεταβίβασης Αυτοκινήτων.

Τα εγκαίνια της πεζογέφυρας θα γίνουν σύντομα σε συνεννόηση με το Δήμο Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: