Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Δίπλα στη Χαρούλα και οι κάτοικοι του Δ. Δοβρά


Κεντρική ομιλία στον Άγιο Γεώργιο πραγματοποίησε χθες το βράδυ η υποψήφια Δήμαρχος του Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία", Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, αφού πρώτα επισκέφτηκε τη Φυτειά, τον Τρίλοφο, την Πατρίδα και την Αγία Μαρίνα.

Στην ενθουσιώδη υποδοχή που της επεφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής απέδωσε η υποψήφια Δήμαρχος και την καθυστερημένη έναρξη της κεντρικής της ομιλίας, γεγονός το οποίο σχολίασε με τον τρόπο της και η ίδια:

"Σας άργησα σήμερα, αλλά να με συγχωρείτε. Δεν ήταν δυνατόν να μην σας δω έναν-έναν, δεν ήταν δυνατόν να αρνηθώ να απαντήσω στις αγωνίες σας για το μέλλον αυτού του τόπου, δεν θα μπορούσα ποτέ να γυρίσω την πλάτη σε κανέναν συμπολίτη μου. Σας υπόσχομαι όμως ότι η σημερινή καθυστέρηση της ομιλίας, θα είναι και η τελευταία καθυστέρηση που γνωρίζει η παραμελημένη και αδικημένη περιοχή σας!".

Αναφερόμενη στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ομαλή ένταξη της Δημοτικής Ενότητας Δοβρά στο νέο Δήμο, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου σημείωσε τα εξής:

"Η νέα, μεγάλη Συμπολιτεία του Δήμου Βέροιας δεν θα ενώσει απλά γεωγραφικές περιοχές. Πάνω απ’ όλα θα ενώσει ανθρώπους, ιδέες, οράματα για ένα κοινό μέλλον ευημερίας όπου όλοι οι πολίτες, σε κάθε γωνιά του Δήμου, θα απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα. Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργούμε σε όλες τις Διοικητικές ενότητες Διοικητικά Κέντρα με την ακόλουθη διάρθρωση:

• Διοικητικό Τομέα, με κύρια ευθύνη την έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και την υποδοχή αιτήσεων.
• Τεχνικό Τομέα που θα διαχειρίζεται το σύνολο των τεχνικών θεμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος,
• Τομέα Ποιότητας Ζωής, με την ευθύνη της διαχείρισης θεμάτων που σχετίζονται με α) την Κοινωνική Προστασία, β) τον Αθλητισμό, γ) τον Πολιτισμό, δ) το Περιβάλλον και ε) με τον Τουρισμό.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των δημοτών στον τόπο κατοικίας τους.»"

Σχετικά με το συγκεκριμένο σχεδιασμό της "Συμπολιτείας" για την περιοχή, η υποψήφια Δήμαρχος υπογράμμισε τα παρακάτω:

"Οι Προγραμματικές μας θέσεις για την περιοχή του Δήμου Δοβρά είναι προϊόν μακρού και εξαντλητικού Διαλόγου. Ενός «Ανοιχτού Διαλόγου» τον οποίον πρώτοι εδώ και χρόνια εγκαινιάσαμε, μιας διαδικασίας όπου ακούγονται όλες οι απόψεις και απαντάμε σε όλα τα ερωτήματα. Το προγραμματικό μας σχέδιο για την περιοχή, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

• Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα.
• Κατασκευή κλειστού αρδευτικού δικτύου για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης της περιοχής και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
• Επέκταση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, με έμφαση στις περιοχές με έντονο πρόβλημα, όπως ο Αγ. Νικόλαος στη Φυτειά.
• Άμεση παρέμβαση για τη λύση του προβλήματος της τάφρου ‘66’ και προώθηση κατασκευής φράγματος Αλμωπαίου.
• Εκτέλεση της Πράξης Εφαρμογής της επέκτασης Σχεδίου Πόλεως για όσες περιοχές υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη για την προοπτική επέκτασης του Σχεδίου, όπου κρίνεται αναγκαίο.
• Επέκταση, βελτίωση και συντήρηση οδικών αξόνων.
• Εκπόνηση μελέτης με σκοπό την οριστική λύση στο πρόβλημα του κεντρικού δρόμου που διασχίζει την περιοχή της Πατρίδας.
• Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό μέσω της ένταξης π.χ. των καζανιών σε προγράμματα αγροτουρισμού και παράλληλη διοργάνωση «τσιπουρογιορτών».
• Διεκδίκηση και καθιέρωση Πιστοποιημένης Κοινής Ταυτότητας Προέλευσης ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής όπως μεταξύ άλλων η ποικιλία του ξυνόμαυρου σταφυλιού και η πιπεριά Αγ. Γεωργίου.
• Καθαρισμός του ποταμού Σκορπιού και διαμόρφωση της κοίτης του.
• Ανακατασκευή με τσιμέντο και καθαρισμός αντιπλημμυρικού έργου περιφερειακά του Αγ. Γεωργίου.
• Τοποθέτηση αναμεταδότη τηλεοπτικού σήματος στη Φυτειά».

Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου για άλλη μια φορά απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο στους συγκεντρωμένους κατοίκους της περιοχές, επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει αποχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Θέλετε να διαμαρτυρηθείτε; Σας καταλαβαίνω. Θέλετε επιτέλους να δείτε πραγματικά έργα να γίνονται στην περιοχή σας; Είμαι μαζί σας. Εκφράστε τη δυσαρέσκεια με την ψήφο σας και όχι με την αποχή σας. Η κεντρική πολιτική σκηνή μας πληγώνει χρόνια. Οι τοπικές αυτές εκλογές δεν προσφέρονται για άλλου τύπου συγκρίσεις. Η Αθήνα θα κάνει τη δουλειά της, κι εμείς τη δικιά μας. Γι’ αυτό και σας κοιτώ στα μάτια, σας ανοίγω την καρδιά μου και σας προσκαλώ να περπατήσουμε μαζί τον ανηφορικό αλλά ωραίο δρόμο που μας περιμένει. Έχουμε και τη γνώση έχουμε και την εμπειρία. Ξέρουμε ποιες πόρτες να χτυπήσουμε. Ξέρουμε πώς να συνεργαζόμαστε και να λύνουμε προβλήματα. Μας επιβράβευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση γι’ αυτό. Κλείστε τα μάτια και τα αυτιά σας σε αυτούς που σας πρόδωσαν. Σε αυτούς που άλλαξαν γνώμη σε μια νύχτα, για να ικανοποιήσουν μόνο τον εγωισμό τους. Σε αυτούς που ξεχνάνε τόσο εύκολα. Δεν αξίζει σε κανέναν έναν τέτοιο μέλλον. Ελάτε να βάλουμε τη Δοβρά δυνατή και ενωμένη στη μεγάλη Συμπολιτεία του νέου Δήμου Βέροιας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: