Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Χαρούλα... "Κοιτάμε μπροστά"

Κοιτάμε μπροστά.
Ο Δήμος έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις.


Συνδημότες και συνδημότισσες,
Αύριο καλούμαστε να εκλέξουμε τη Δημοτική Αρχή, που θα κληθεί στα προσεχή χρόνια να διαχειριστεί με επιτυχία το τεράστιας σημασίας νέο αυτοδιοικητικό εγχείρημα της συνένωσης των Δήμων μας.
Καλούμαστε να επιλέξουμε την καλύτερη λύση για τα προβλήματα του τόπου.
Καλούμαστε να απαντήσουμε στο ξεκάθαρο δίλημμα κάθε εκλογικής διαδικασίας:
Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;
Εμείς λέμε ότι οι κοινωνίες πρέπει να προχωρούν μπροστά.
Και όλοι ξέρουμε ότι για να πάει ο τόπος μπροστά, πρέπει ο Δήμος να διοικείται με καθαρές λύσεις.
Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε το Δήμο ακομμάτιστο, ανοικτό σε όλους τους πολίτες.
Αποδείξαμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε την πολιτική μακριά από οικονομικά κέντρα που επιβουλεύονται το μέλλον της κοινωνίας.


Εργαστήκαμε, σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και προγραμματίσαμε μικρά και μεγάλα έργα που αλλάζουν το Δήμο. Έργα που ανταποκρίνονται στις τεράστιες απαιτήσεις του νέου Δήμου. Έργα που δίνουν δυναμική απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων, την ανεργία.

Δώσαμε μάχες για να κρατήσουμε μακριά από το Δήμο μας οικονομικούς παράγοντες που έβαλαν στο μάτι τον φυσικό μας πλούτο. Είπαμε "ΟΧΙ" στην καταστροφή του Ξηρολίβαδου, είπαμε όχι στην καταστροφή του Βερμίου και είμαστε σε θέση να δείχνουμε με το δάκτυλο εκείνους που πίσω από κλειστές πόρτες συνεργάστηκαν και σχεδίασαν την επέλαση των "βαρβάρων" φορώντας ατσαλάκωτα κοστούμια και πλατιά ψεύτικα χαμόγελα ως ταγοί της τοπικής εξουσίας.

Αύριο καλούμαστε στις κάλπες για να επιλέξουμε:
Θα στηρίξουμε την καλή προσπάθεια και αποτέλεσμα ή θα επιτρέψουμε να δοθεί ο Δήμος βορά σε εκείνους που θέλουν να τον ανταλλάξουν με άλλα αξιώματα στο κόμμα τους;

Φίλες και φίλοι,
Ο Δήμος αποτελεί κοινή υποχρέωση και κοινό αγαθό.
Ο Δήμος έχει μόνο ένα λάβαρο με το έμβλημα του και δεν σηκώνει κομματικά λάβαρα.

Έχουμε ανάγκη έναν δήμο καθαρό, απαλλαγμένο από μικροπολιτικά κέντρα αποφάσεων και οικονομικούς κύκλους που θέλουν να γίνουν παντοδύναμοι μέσα από εντολοδόχους σε δημόσιες θέσεις.

Υπηρετήσαμε με πάθος έναν Δήμο για όλους κι όχι μόνο για τα "δικά μας παιδιά".
Στηρίξαμε με δυναμική κάθε κοινωνική δομή που βρήκαμε και δημιουργήσαμε νέες (Δημοτικό Ιατρείο, Κοινωνικό Ταμείο) για να κρατήσει ο Δήμος τη δική του ασπίδα προστασίας πάνω από τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σχεδιάσαμε έργα και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση τους σε μια εποχή που γύρω μας επικρατούσε ο πανικός της επερχόμενης οικονομικής ύφεσης. Το 2011 θα βρεί το Δήμο της Βέροιας με «ζεστό» χρήμα στην αγορά.
Σε καιρούς που όλοι ανεξαιρέτως οι Δήμοι, περιήλθαν σε απόγνωση λόγω της δραματικής περικοπής των πόρων από το κράτος, εμείς μειώσαμε το έλλειμμα που παραλάβαμε.
Εκπονήσαμε ολοκληρωμένο Επενδυτικό Πρόγραμμα και βάλαμε τα θεμέλια για να έλθουν στο Δήμο μας πολλά εκατομμύρια ευρώ για έργα επενδύσεων, μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Εργαστήκαμε, πετύχαμε στόχους, κάναμε λάθη, διορθώσαμε λάθη, αποκτήσαμε εμπειρία που δεν τη βρίσκει κανείς στα βιβλία ή στα μπαλκόνια του προεκλογικού αγώνα.

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Κατηγορηθήκαμε ότι δεν πετύχαμε τίποτα. Ότι αποτύχαμε σε όλα. Ο αντίπαλος μας βγήκε στα μικρόφωνα και το μόνο που έλεγε όλο αυτό το διάστημα ήταν, πως είμαστε αποτυχημένοι και πως έρχεται αυτός να τα διορθώσει όλα.
Το ξέρουμε όλοι, πως είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική στον άλλον. Το έχουμε και ως λαός με τον πρωινό μας καφέ να γινόμαστε όλοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας.
Ξέρουμε όμως επίσης, ότι δεν αρκεί να είναι κανείς καλός επικριτής των άλλων για να είναι και καλός στην ευθύνη.
Στην αρχαία Ελλάδα τέτοιους πολιτικούς τους ονόμαζαν "δημαγωγούς".

Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι ένας Δήμος δεν έχει κανένα μέλλον με δημαγωγούς στο τιμόνι του.

Ο Δήμος έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις.
Σταθήκαμε στο φως για τέσσερα χρόνια και αποφύγαμε τις σκοτεινές γωνιές.
Από αύριο κιόλας, με τη δικιά σας καθάρια εντολή συνεχίζουμε τη σοβαρή δουλειά.
Με χαμόγελο, με αισιοδοξία, ενωμένοι αφήνουμε πίσω μας την ένταση των εκλογών
κοιτάμε μπροστά το φως της προόδου, το ζωογόνο φως που μας οδηγεί σε καθαρές λύσεις.

Δεν θα μας χωρίσει τίποτα και κανένας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: